Τρίτη 21.09.2021

Πάτρα – Κορονοϊός: Λουλούδια και μήνυση στους γιατρούς που τον έσωσαν – Εκπλήσσουν τα στοιχεία

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στην Πάτρα. Ασθενής που νόσησε βρέθηκε να χαροπαλεύει και μπήκε στην εντατική. Οι γιατροί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τα κατάφεραν. Όταν όμως ο ασθενής συνήλθε άρχισε τις μηνύσεις…

Ασθενής με κορονοϊό σώθηκε και στη συνέχεια έστειλε εξώδικο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικόΟ 50χρονος άνδρας – ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί- και ήταν εργαζόμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα νόσησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Διασωληνώθηκε αμέσως καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη. Χρειάστηκε τρείς ολόκληρους μήνες νοσηλείας και στην συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε τραχειοτομή προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Πήρε εξιτήριο τον Ιούνιο και για να ευχαριστήσει μάλιστα τους θεράποντες γιατρούς τους έστελνε λουλούδια ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Σε επικοινωνία που είχε η ΕΡΤ Πάτρας με τον Καθηγητή Καρδιολογίας – Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Περικλή Νταβλούρο δήλωσε πως «…μολονότι δεν θέλει να κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό το θετικό με τις πολλές μηνύσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα είναι ότι θα απευαισθητοποιηθούν οι Εισαγγελικές Αρχές και δεν θα γίνουμε Αμερική. Στην οποία Αμερική όταν κάποιος άρρωστος παίρνει εξιτήριο υπάρχει και ένας δικηγόρος που του λέει «να δούμε πόσα θα πάρουμε από τους γιατρούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως και η σύζυγός του εργάζεται στο νοσοκομείο. Όπως είναι φυσικό το γεγονός έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ανάμεσα στο προσωπικό του νοσοκομείου. Για το περιστατικό αναμένεται ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, μέσα στις επόμενες ώρες.

Όλα αυτά την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων νέων ανθρώπων αυξάνεται δραματικά στην Πάτρα. Το περασμένο Σάββατο (04-09-2021), μία νέα γυναίκα, μόλις 40 ετών, με καταγωγή από την Ουκρανία η οποία ζούσε στην Πάτρα έχασε τη μάχη. «Εφυγε τόσο νέα από Covid” λέει η Επίκουρος καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Καρολίνα Ακινόσογλου.

«Αγωνιούμε. Με δάκρυα στα μάτια φεύγουμε από την κλινική. Φοβόμαστε κάθε μέρα για τα χειρότερα» τονίζει νοσηλεύτρια του Νοσοκομείο Ρίου. «Είναι κρίμα. Νέοι άνθρωποι. Και όλοι ανεμβολίαστοι.»

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ