Παρασκευή 22.10.2021

Παραλήρημα Τσαβούσογλου που απειλεί με «κάθοδο στο πεδίο»

Έχει ξεφύγει για τα καλά η Τουρκία μετά την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία. Μετά την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί ευθέως.

Αφού χαρακτήρισε τους Έλληνες κομπλεξικούς, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για «κάθοδο στο πεδίο», δίνοντας συνέχεια στις εμπρηστικές δηλώσεις από πλευράς τη Τουρκίας μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

«Όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, “η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς”. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ