Κυριακή 17.10.2021

Πανελλήνιες: Νέοι συντελεστές βαθμολογίας ανά μάθημα και τμήμα – Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές

Αντιμέτωποι με νέα δεδομένα για τις Πανελλήνιες βρίσκονται οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς μετά την θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τίθενται σε εφαρμογή και νέοι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και τμήμα.

Η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έφερε μεγάλες ανακατατάξεις πρώτα στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και έπειτα στις Βάσεις αλλά φέτος προστίθεται και ένας ακόμη παράγοντας που φέρνει πονοκέφαλο σε μαθητές και γονείς. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Έθνους», οι Νέοι Συντελεστές Βαρύτητας ανά μάθημα και ανά τμήμα. Η ΕΒΕ είναι απαραίτητη για να μπορεί ο μαθητής να δηλώσει μια σχολή στο μηχανογραφικό του.

Αν δεν έχει τον απαιτούμενο Μέσο Όρο για ένα τμήμα, δεν του εμφανίζεται αυτό στο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό του. Η ΕΒΕ δεν είναι ίδια με τα μόρια που απαιτούνται για την εισαγωγή σε μια σχολή αλλά εξάγεται από τον Μέσο Όρο των 4 μαθημάτων (ή 5 μαθημάτων, αν πρόκειται για σχολή με ειδικό μάθημα). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει κάποιος μαθητής ανάλογα με τη σχολή που επιθυμεί να δηλώσει.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: cnn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ