Παρασκευή 19.07.2024

Πανελλαδικές 2024: Σε ΦΕΚ οι πίνακες με την αντιστοίχιση τμημάτων για μετεγγραφές φοιτητών

Ανάλογα με τις αντιστοιχίες των τμημάτων, οι φοιτητές έχουν ή όχι τη δυνατότητα για αίτηση μετεγγραφής – Ποια είναι τα 104 τμήματα χωρίς αντιστοιχία τμήματος

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η αντιστοιχία των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025, μετά από σχετική εισήγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τις αντιστοιχίες των τμημάτων, βάσει των οποίων τους δίνεται ή όχι η δυνατότητα να κάνουν αίτηση μετεγγραφής για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Δειτε εδώ το ΦΕΚ με την αντιστοίχιση των τμημάτων

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι στα 104 τμήματα, τα οποία αναγράφονται στους πίνακες, που ακολουθούν, οι φοιτητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο τμήμα, αφού τα τμήματά τους δεν έχουν αντιστοιχίες.

Σημειώνεται, ότι όσα Τμήματα έχουν την ένδειξη (IM), είναι εκείνα που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναγνώρισης του 5ετούς προγράμματος σπουδών ως Integrated Master και χορηγούν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού τίτλου.

pinakas_in

πηγή protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ