Παρασκευή 27.01.2023

Παναγιώτης Δουδώνης: «ο Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει το ταχύτερο τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου»

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική συναίνεση ώστε να μην συμμετάσχει στις εκλογές μία εγκληματική οργάνωση που θα καλύπτεται υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

«Τα τρία μεγάλα κόμματα συμφωνούν ότι ένα μόρφωμα, μία εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει ενδυθεί τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορεί να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο, να κατεβαίνει σε εκλογές και ενδεχομένως να βρίσκεται στο κοινοβούλιοστην ύψιστη έκφραση της Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε με νόημα.

Ο κ. Δουδωνής αναδεικνύοντας την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη υπογράμμισε ότι « η εικόνα μιας στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ευθύνη και των δύο, δεν τιμά το πολιτικό σύστημα» προτείνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου για την αρτιότερη και σύμφωνη με το Σύνταγμα διατύπωση της σχετικής διάταξης.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ανενόχλητος εδώ και τρία χρόνια κινείται πολιτικά εκφράζοντας τις απόψεις του και στήνοντας ένα κόμμα το οποίο έχει πραγματικό αρχηγό τον ίδιο.

«Γιατί έρχεται τώρα η κυβέρνηση να νομοθετήσει; Δεν άργησε; Πρέπει να λειτουργούμε ως Προμηθείς και όχι ως Επιμηθείς. Θα ήταν καλύτερο η νομοθετική διάταξη να υπάρχει εδώ και καιρό. Εμείς ακόμα και τώρα θα αγωνιστούμε ως κόμμα να είναι άρτια, συνταγματικά και νομοτεχνικά σωστή» υπογράμμισε ο κ. Δουδωνής.

Κράτησε αποστάσεις από την πολωτική αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ως πολιτικό σύστημα έχουμε ευθύνη απέναντι στο Σύνταγμα και στους Έλληνες πολίτες. Εμείς είμαστε ένα σοβαρό κόμμα και θα κινηθούμε θεσμικά ώστε να θωρακιστεί η Δημοκρατία απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ