Τετάρτη 07.06.2023

Παναγιώτης Δουδωνής: «Να μπει “φρένο” στην άσκηση εξουσίας δια κολλητών και παρεών»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά ήταν σήμερα ο υπεύθυνος του Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σχολιάζοντας, αρχικά, το ποσοστό των αναποφάσιστων, εκτίμησε πως είναι «το μεγαλύτερο που έχουμε δει ποτέ τόσο κοντά στις εκλογές», τονίζοντας πως «εμείς έχουμε διαλέξει έναν πολύ διαφορετικό δρόμο από την τοξικότητα που υπάρχει μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε σε έναν ποιοτικό και προγραμματικό λόγο. Εκτιμούμε ότι αυτό θα φέρει τους αναποφάσιστους κοντά μας».

Επανέλαβε, παράλληλα, ότι «κίνδυνος ακυβερνησίας στη χώρα δεν υπάρχει. Υπάρχει κίνδυνος ακινησίας. Και αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα “φρένο” στην αλαζονεία, στο ψηφιακό παρακράτος, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών και σε έναν τρόπο άσκησης της εξουσίας που γίνεται δια κολλητών και δια παρεών.

Το 13-0 με το οποίο καταδικάστηκε ο κ. Παππάς θα έπρεπε να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν τον έθεσε; Γιατί είναι ο κολλητός που είχε την κύρια θέση στο Μαξίμου επί Τσίπρα. Αντιστοίχως, ο κ. Μητσοτάκης δεν συγκυβερνά καν με τη Νέα Δημοκρατία. Συγκυβερνά με μία παρέα κολλητών, συμμαθητών, φίλων του μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μας λέτε πώς αυτά τα δύο πρόσωπα μπορούν να είναι επικεφαλής συνεργασιών; Λέμε όχι για αυτούς τους δύο στη θέση του πρωθυπουργού».

Χαρακτήρισε την εμμονή στα πρόσωπα «αντίθετη στην κουλτούρα της Αριστεράς, την οποία θέλει να επικαλείται και ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα αυτός ο μεσσιανισμός και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι λάθος.

Αν δείτε το site του ίδιου του πρωθυπουργού, λέει ότι πρωθυπουργός είναι επί αυτοδυναμίας ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, όταν δεν υπάρχει αυτοδυναμία αυτός που υποδεικνύουν τα κόμματα που απαρτίζουν την συγκυβέρνηση. Αυτό λέει ο κανόνας σε όλον τον κόσμο. Τι να κάνουμε δηλαδή;».

O Παναγιώτης Δουδωνής, παράλληλα, σημείωσε ότι «διάβασα ένα άρθρο από τον πρώην υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο που κάνει μία σοβαρότατη καταγγελία για τη διαφορά κρατικού και δημόσιου χρέους και μιλά για εσωτερικό δανεισμό από εισφορές και repos. Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση επισήμως».

Απευθυνόμενοςδε, στον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, διερωτήθηκε: «Εσείς τον άκουσε τον κ. Σκέρτσο που είπε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ανήκει στο παρελθόν; Εσείς δέχεστε αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης; Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο αυτό. Για εμάς είναι ένα εθνικό θέμα και έχουμε πρωταγωνιστήσει στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων».

«Θέλουμε οικονομικό debate όλων των πολιτικών αρχηγών, με μεγάλη χαρά. Γιατί αλλιώς δημιουργείται μία αίσθηση προεδρικού συστήματος», κατέληξε ο κ. Δουδωνής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ