Παρασκευή 27.01.2023

Παναγιώτης Δουδωνής: Λειτούργησε ως «λαγός» πριν μια εβδομάδα ο κ. Συρίγος;

Στο πλαίσιο συνέντευξης στην εκπομπή «Σήμερα» του Τ/Σ ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Wall Street Journal για την πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου, Μπάιντεν, να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία και πολεμικών αεροσκαφών F-35 επόμενης γενιάς στην Ελλάδα, θύμισε τις προ ημερών δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να παραλάβει η Τουρκία F-16.

«Ή το είπε τυχαία, κάτι που δεν το νομίζω. Ή λειτούργησε ως “λαγός” της Κυβέρνησης γιατί μετά από μια εβδομάδα ήρθε το εν λόγω δημοσίευμα. Χτίστηκε ένα κλίμα στην Ελλάδα για να έρθουμε κατόπιν να πούμε: “Δεν έγινε και τίποτα με τα F-16, θα έχουμε F-35″. Εθνικό είναι το αληθές. Πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια και να μη χτίζεται ένα κλίμα ώστε να παριστάνει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη ότι δεν έγινε και τίποτα» σημείωσε ο κ. Δουδωνής.

Ερωτηθείς για τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χ. Καλογρίτσα στο ειδικό δικαστήριο, ο κ. Δουδωνής ανέφερε πως «είναι άλλο η συλλογική ευθύνη και άλλο η ευθύνη ενός προσώπου. Εμείς δεν μιλάμε για συλλογική ευθύνη αλλά εδώ στην καταγγελία της μάρτυρος έχουμε ότι έπαιρνε χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα» και ανέδειξε εκ νέου την ανάγκη να πέσει φως στην εν λόγω υπόθεση και να απαντηθούν αξιόπιστα τα ερωτήματα που προκύπτουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ