Κυριακή 24.09.2023

«Παλινωδίες και πολιτικά παιχνίδια στον ΕΟΔΥ στην πλάτη των πληγέντων»

Κοινή ανακοίνωση Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υγείας και του Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την παραίτηση Ζαούτη

«Παλινωδίες και πολιτικά παιχνίδια στον ΕΟΔΥ στην πλάτη των πληγέντων»

Ένας από τους μεγαλύτερους φορείς της Δημόσιας Υγείας και αρμόδιος για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προστασίας της, ο ΕΟΔΥ, ήταν ο μεγάλος απών από τα προβλήματα και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στις πληγείσες περιοχές.

Με χρονοκαθυστέρηση 24 ωρών για την παροχή των πρώτων οδηγιών και την υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, η συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας έγινε χωρίς την εκπροσώπηση του ΕΟΔΥ.

Σήμερα αποκαλύφθηκε και επισήμως ο λόγος της περίεργης αυτής η σύνθεσης: Η παραίτηση του Προέδρου και η ανακοίνωση της αντικατάστασής του.

Η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει τον φορέα ήταν ευρέως γνωστή στους επιστημονικούς κύκλους της χώρας καθώς και η απουσία του από μεγάλα υγειονομικά ζητήματα της χώρας.

Ο ΕΟΔΥ οφείλει να στελεχώνεται με πρόσωπα αδιαμφισβήτητου κύρους και επιστημονικής επάρκειας.

Επιβάλλεται ο οργανισμός να αποκτήσει ισχυρή περιφερειακή συγκρότηση όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημόσιες αρχές πλήττεται βάναυσα και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ