Παρασκευή 14.06.2024

Όταν ο Κασσελάκης «πυροβολεί» τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλλωστε όταν κάποια στιγμή μπορέσει το excel που παρουσίασε μπροστά σε λίγους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη το καταθέσει επισήμως με στοιχεία και έγγραφα, θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα. Για την ακρίβεια θα μπορέσουν να πουν περισσότερα αυτοί που θα το ελέγξουν.

Από την άλλη πλευρά, η τακτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο μοιάζει με μία αδιάκοπη προσπάθεια να πυροβολεί τα πόδια του, παρά για μία σοβαρή προσέγγιση της εκλογικής μάχης που έρχεται. Με τον τρόπο που αποφάσισε ή του είπαν να αντιπολιτευτεί τον Μητσοτάκη, το μόνο που θα καταφέρει είναι να βυθίσει το κόμμα του ακόμη περισσότερο.

Ενα από τα λάθη του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι προσπάθησε να μειώσει τον άνθρωπο και όχι να αντιμετωπίσει τον πολιτικό Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας λάσπη και συνθήματα. Λογικό, γιατί δεν μπορούσε να αντιπαρατεθεί στην πολιτική. Πάθημα που δεν έγινε μάθημα στον κ. Κασσελάκη.

Από την στιγμή που η πολιτική δεν είναι το δυνατό χαρτί του (σ.σ. μπορεί να μην είναι καν χαρτί) αποφάσισε και αυτός να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, αλλά όπως φαίνεται δημοσκοπικά, όχι μόνο δεν έχει αποτέλεσμα αυτή η τακτική καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης αλλά και κινδυνεύει να πέσει ακόμη περισσότερο.

Οι προσωπικές επιθέσεις, τα συνθήματα και τα όμορφα λόγια σε καλογυρισμένα βίντεο δεν φαίνεται να συγκινούν τους ψηφοφόρους που ψάχνουν εναγωνίως λύσεις στα προβλήματα τους. Και επειδή η ακρίβεια, η υγεία, η ασφάλεια και η παιδεία απαιτούν λύσεις και πολιτικές, αυτή τη στιγμή εκτός από την κυβέρνηση καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν έχει παραθέσει ένα σχέδιο που να μπορεί να εφαρμοστεί.

Φυσικά και οι κυβερνώντες έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους και πρέπει να διορθώσουν και τα δικά τους λάθη, αλλά στα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού λύσεις δεν μπορούν να δώσουν ούτε οι life style ομιλίες, αλλά ούτε και οι προσωπικές επιθέσεις με συνθήματα που παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

πηγή e.t.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ