Κυριακή 17.10.2021

Όταν ο Γάλλος πλοίαρχος αντιμετώπισε την τουρκική φρεγάτα

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία και με σκάφος του Λιμενικού (αυτό τουλάχιστον που φαίνεται στη επιφάνεια της θαλάσσης) όλες τις κινήσεις.

ΒΗΜΑτοδότης

Θα σας πάω σήμερα νοτίως της Κρήτης, επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εκεί όπου οι Τούρκοι επιχειρούν να στήσουν σκηνικό έντασης, πλην όμως η Αθήνα δεν…«τσιμπάει». Δεν είναι περίεργο, θα πείτε ότι η Άγκυρα στέλνει ένα πολεμικό πλοίο, μια φρεγάτα για να ανακόψει από την πορεία και τις εργασίες του ένα ερευνητικό- ωκεανογραφικό πλοίο με σημαία Μάλτας, γαλλικών συμφερόντων ναυλωμένο από την Αθήνα; Γιατί δεν στέλνει για παράδειγμα σκάφη του Λιμενικού; Και ξέρετε γιατί; Γιατί θέλουν οι Τούρκοι να στείλουμε και εμείς φρεγάτα και να στρατιωτικοποιηθεί ένα συμβάν κοντά στην Κρήτη. Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία και με σκάφος του Λιμενικού (αυτό τουλάχιστον που φαίνεται στη επιφάνεια της θαλάσσης) όλες τις κινήσεις. Αλλά το καλύτερο όμως που πρώτη φορά αποκαλύπτεται σας το άφησα για το τέλος…

Πληροφορούμαι από άριστη στρατιωτικό- διπλωματική πηγή ότι: Όταν ο Τούρκος κυβερνήτης της φρεγάτας Oruc Reis (σ.σ. έχουν και φρεγάτα με αυτό το όνομα) κάλεσε τον Γάλλο πλοίαρχο του Nautical Geo να απομακρυνθεί γιατί δήθεν βρισκόταν σε τουρκική δικαιοδοσία, ο Γάλλος καπετάνιος του απάντησε: «Είμαι ο κυβερνήτης του Nautical Geo, έχω πάρει άδεια για έρευνες από τις ελληνικές αρχές και μην με ενοχλείτε, παρακαλώ να βρίσκεστε ένα μίλι μακριά από μένα».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: tovima.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ