Τρίτη 06.06.2023

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της χήρας Καραϊβάζ στον ανακριτή – «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη και είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει έως τέλους»

«Σήμερα είμαστε εδώ γιατί έχουμε την πρώτη θετική έκβαση στην υπόθεση του ‘Γιώργου μας’», είπε η κ. Στάθα Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ στον 30ο τακτικό ανακριτή για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021 στον Άλιμο, η κύρια Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ, έκανε λόγο για την πρώτη θετική έκβαση στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του συζύγου της.

«Σήμερα είμαστε εδώ γιατί έχουμε την πρώτη θετική έκβαση στην υπόθεση του «Γιώργου μας» και λέω «Γιώργου μας», διότι ήταν ένας από εσάς, ένας που ανήκει στη μεγάλη δημοσιογραφική οικογένεια και δεν είναι πλέον μαζί μας, δυστυχώς», τόνισε η χήρα του δημοσιογράφου μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της.

«Θέλω μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει και αυτόν τον αγώνα που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης με αφορμή την προφυλάκιση των υπόπτων ή των φερόμενων, να ευχαριστήσω καταρχήν τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τη συνδρομή του στο πένθος μας και την συμπαράσταση μας, ευχαριστώ την ελληνική αστυνομία, από τον νεαρότερο αστυφύλακα έως και τους δύο αξιωματικούς των ανθρωποκτονιών, τον κ. Χασιώτη και τον κ. Δροσίνη, για τον αγώνα που έκαναν για να έχει αυτήν την έκβαση η υπόθεση του Γιώργου. Να τους ευχαριστήσω και τους δύο για το πόσο μου στάθηκαν και μου συμπαραστάθηκαν αυτά τα δύο χρόνια και με βοήθησαν ψυχικά.

Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη και είμαι σίγουρη ότι θα απονέμει τη Δικαιοσύνη έως τέλους για υπόθεση του Γιώργου μας. Να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Κώστα Αρβανίτη που βοήθησε να είναι τόσο ψηλά στην Ευρωβουλή. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ευχαριστώ την Μαρία Αντωνιάδου και όλο το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ… Πρέπει να θυμόμαστε όλα τα αυτά τα δύο χρόνια πως έγινε συντονισμένη προσπάθεια ώστε η υπόθεση να μην ξεχαστεί, ασκήθηκαν τρομερές πιέσεις για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βοήθησαν να στηθεί στη μνήμη του Γιώργου το πολυιατρείο για το Χαμόγελο του Παιδιού» τόνισε μεταξύ άλλων η κύρια Στάθα Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, τόνισε : «Η κυρία Αλεξανδροπούλου δε γνωρίζει εννοείται κάποιον από τους κατηγορούμενους, ούτε γνωρίζει κάτι σχετικό. Ο Γιώργος Καραϊβαζ δε φοβόταν κάτι, δεν είχε άγχος για κάτι. Η δολοφονία προφανώς συσχετίζεται με τη δημοσιογραφία και με αυτά που έγραφε ή θα έγραφε και έλεγε ή θα έλεγε».

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ