Σάββατο 24.09.2022

Οικονόμου: «Aγκαλιά» και με όρους θεάματος αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ-Ανδρουλάκης από την εξεταστική

Ο Γιάννης Οικονόμου δεσμεύτηκε για στήριξη νοικοκυριών-επιχειρήσεων όσο διαρκεί η κρίση στην ενέργεια – Ο πρωθυπουργός θα κλείσει στη ΔΕΘ το θέμα με τον εκλογικό νόμο

Την απόφαση  ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποχωρήσουν από τη σημερινή (8/9) συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής που καλείται να ερευνήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε μετά από σχετική ερώτηση «ο πρωθυπουργός μίλησε με μεγαλη λεπτομέρεια και μετά την αποκάλυψη της νόμιμης επισύνδευσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και στη Βουλή. Εκείνο που αναδεικνύεται από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι η επιλογή τους να προσεγγίσουν το ζήτημα αυτό με όρους θεάματος και δημιουργίας εντυπώσεων και όχι αποσαφήνισης της κατάστασης και προτάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διόρθωση παθογενειών».

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για το μέχρι πότε θα συνεχιστεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και απάντησε ότι «όσο διατηρεί η κρίση στην ενέργεια, στήριξη θα έχει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και το σχέδιο θα προσαρμόζεται δυναμικά». Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα από ένα γενναίο προγράμμα επιδότησης της θέρμανσης να παρέχει στήγριξη σε μεγαλύτερο μέγεθος και περίμετρο».

Όσον αφορά τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην πρόταση για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μετά από σχετική ερώτηση ότι «εμείς έχουμε ταχθεί από την αρχή υπέρ της επιβολής πλαφόν στην πώληση χονδρικής όλους του φυσικού αερίου και έχουμε ταχθεί υπερ της αποσύνδεσης της τιμής του φυσικού αερίου από αυτή του ηλεκτρικού ρεύματος» προσθέτοντας ότι «τα μέτρα πρέπει να έχουν περισσότερα ωφέλη και όχι προβλήματα σε εμάς που τα εφαρμόζουμε».

Σχετικά με τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι ένα εργαλείο και όχι αυτοσκοπός, ένα εργαλείο αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης για να την μετουσιώνει με τον καλύτερο τρόπο για την κοινωνία και την πατρίδα. Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα απαντήσει στο ζήτημα αυτό και θα κλείσει οριστικά το θέμα. Ας μην σπεύδει κανείς να προκαταβάλει τις απόψεις του προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις τουρκικές προκλήσεις ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «οφείλουμε να παρακολουθούμε με προσοχή όσα γίνονται στην απέναντι πλευρά με νηφαλιότητα. Η Τουρκία είναι επίμονη στη διαδικασία διαστρέβλωσης του δικαίου και της πραγματικότηατς αλλά και αδιέξοδη. Σε αυτό έχει συμβάλει η αποτελεμσματική και άμεση αποδόμηση των ανύποστατων ισχυρισμών από την ελληνική διπλωματία. Εμείς ανυποχώρητοι στα εθνικά δίκαια εξακολουθούμε να παραμένουμε παράγοντα σταθερότητας».

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (4/8/22)

Ανακοίνωση για την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία η οποία κατηγορεί τα δύο κόμματα για φτηνό επικοινωνιακό σόου καταλογίζοντας τους προσπάθεια εργαλειοποίησης του ζητήματος των παρακολουθήσεων ενώ τα εγκαλεί για προσπάθεια να στήσουν επικοινωνιακό σόου σε βάρος της έρευνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οι μάσκες έπεσαν

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μοναδική τους επιδίωξη ήταν να εργαλειοποιήσουν ένα σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με τη λειτουργία των θεσμών προκειμένου να στήσουν ένα φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας.

Είναι λυπηρό, που κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα επιλέγουν τη δημιουργία εντυπώσεων, επιμένοντας σε κραυγές αντί για επιχειρήματα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει. Ας μείνουν «αγκαλιά» ο ένας με τον άλλο ακολουθώντας αντιθεσμικές συμπεριφορές αποχώρησης αντί για επι της ουσίας συζήτηση μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

Πηγή:  Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ