Τετάρτη 22.03.2023

Οικογενειακό δράμα – Έβαλε φωτιά στο σπίτι για να καεί μαζί με τον ηλικιωμένο σύζυγό της

Το δράμα αποκαλύφθηκε μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο σπίτι ηλικιωμένων στο Ηράκλειο Κρήτης – Αμφότεροι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο

Συγκλονίζει το οικογενειακό δράμα που αποκαλύφθηκε πίσω από την εκδήλωση φωτιάς σε κατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού, σε περιοχή της Κρήτης το πρωί της Κυριακής.

Η έρευνα των Αρχών (την προανάκριση διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) οδήγησε σε ανατροπή των αρχικών εκτιμήσεων, καθώς όλα τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά τελικά δεν προκλήθηκε από κάποια αναμμένη ηλεκτρική συσκευή, ούτε από βραχυκύκλωμα ή άλλη αιτία, αλλά ήταν αποτέλεσμα εμπρηστικής ενέργειας.

Και είναι ακόμα πιο ανατριχιαστικό το κίνητρο αυτής της εμπρηστικής ενέργειας, αφού τη φωτιά φέρεται να προκάλεσε, σύμφωνα με το Cretalive, η ηλικιωμένη γυναίκα με σκοπό τόσο η ίδια όσο και ο κατάκοιτος σύζυγος της να παραδοθούν στις φλόγες και… στον θάνατο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η ηλικιωμένη φέρεται να έριξε οινόπνευμα παντού και να έβαλε τη φωτιά, αποφασισμένη να δώσει μαρτυρικό τέλος στη ζωή τη δική της και του συζύγου της.

Λόγω των καπνών που εισέπνευσαν και οι δύο, χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Ο άνδρας, η υγεία του οποίου ήταν ήδη βεβαρημένη, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, ενώ η ηλικιωμένη αντιμετωπίζει επίσης κάποια προβλήματα, όμως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Ωστόσο βρίσκεται αντιμέτωπη με κακουργηματική κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο μετέβη η αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ