Παρασκευή 27.01.2023

Οι Κορύβαντες του ΣΥΡΙΖΑ

Κατερίνα Γαλανού

Δεν είναι πραγματικός θυμός ή νεύρα αυτό που διακατέχει όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις δημόσιες παρουσίες τους και που κάνει το Νάσο Ηλιόπουλο να εμφανίζεται σαν φωτοτυπία του Παύλου Πολάκη.

Διαπιστώνουν κι αυτοί – και έχουν επαρκείς αποδείξεις – πως το κλίμα στην κοινωνία δεν αλλάζει όπως ανέμεναν, παρά κάποιες χονδροειδείς συμπεριφορές μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας (βλέπε Πάτσης, Χειμάρας κλπ).

Όμως δεν είναι απώλεια ψυχραιμίας αυτό που τους συμβαίνει.

Η εξαλλοσύνη – την αποτύπωσε με εξαιρετικό τρόπο η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να κορυβαντιά για τα Μάρμαρα – είναι μέρος της εκλογικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει καθαρά το φάσμα της ήττας και το ναυάγιο των  σχημάτων της δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης.

Όταν ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος ξεφεύγει από το πλαίσιο της ευπρέπειας που μας έχει συνηθίσει και αποκαλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη «κλόουν», δεν το κάνει γιατί δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του επειδή ο υπουργός εξομοίωσε τον φασισμό με τον κομμουνισμό.

Όταν ο κ. Χρήστος Σπίρτζης με χαρακτηριστική εμμονή συνεχίζει να υποστηρίζει, ότι μικρή Μαρία του Έβρου μπορεί να είναι νεκρή γιατί δεν αποδείχθηκε ότι είναι ζωντανή, δεν το κάνει επειδή αγνοεί ότι με αυτά που λέει, κάνει σάλτο μορτάλε λογικής.

Η τακτική «βρίστε και εκνευρίστε» είναι ένα ύπουλο δόλωμα για τους νεοδημοκράτες. «Τσιμπώντας»  αυτοί προσφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση ευκαιρίες για νίκες. Στη φρενίτιδα της οξύτητας ακόμη και ο ψυχραιμότερος χάνει την ικανότητα της ορθής σκέψης και της παράθεσης του λογικότερου επιχειρήματος. Η φύση λέει «αντεπίθεση τώρα». Όμως οι πολιτικοί σκυλοκαβγάδες απωθούν εξ ορισμού το κοινό, στο οποίο η Ν.Δ κατεξοχήν στηρίζει τις προσδοκίες της, για μια νέα τετραετία διακυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι τους έχει ανάγκη για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του που αυτό που εισπράττουν αυτή την ώρα, είναι  πως η επιστροφή στην εξουσία απομακρύνεται. Η βεβαιότητα της ήττας είναι ένας από τους παράγοντες που αποτρέπουν αρκετούς ψηφοφόρους να πάρουν το δρόμο προς το εκλογικό τους κέντρο.

Προσωπικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση χρειάζεται απεγνωσμένα και τον τελευταίο που τον ψήφισε το 2019.  Χρειάζεται ακόμη πιο πολύ να «διώξει» κόσμο από τη Ν.Δ.

Ολύμπια ψυχραιμία, νηφαλιότητα, μετριοπάθεια, επιχειρήματα και αποτελέσματα.

Αυτά είναι τα προσόντα που χρειάζεται να διαθέτουν όσοι από μέρους της κυβέρνησης μπαίνουν για αντιπαράθεση στα μαρμαρένια αλώνια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να χάσει τίποτα. Το υπουργικό συμβούλιο και η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει αρκετούς με «ψυχρό αίμα» για να φέρνουν βόλτα τους Κορύβαντες της Κουμουνδούρου.

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ