Δευτέρα 02.08.2021

Ο Τριαντάφυλλος απο τους λεονταρισμούς στις συγγνώμες

Το 2014 είχαν κατηγορήσει την μετέπειτα Πρόεδρο της Βουλής ότι εισέπραττε παράνομα επίδομα ανηλίκου

Δημόσια συγγνώμη ζητούν τρεις πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τους είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση αναφορικά με δηλώσεις που είχαν κάνει το 2014 περί παράνομης από μεριάς της, είσπραξης «επιδόματος ανηλίκου».

Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών όπου και οι τρεις κατέθεσαν ενυπόγραφες δηλώσεις στις οποίες αναγνώριζαν ότι «οι επίδικες εκφράσεις ήταν ψευδείς και προσβλητικές για την προσωπικότητά της» και ότι ανακαλούν επίσης κάθε ανάλογο ισχυρισμό που διατύπωσαν στο πλαίσιο της διαδικασίας, δεσμευόμενοι να μην επαναλάβουν τις συκοφαντικές εκφράσεις και τους ψευδείς ισχυρισμούς στο μέλλον. Οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Ρήγας, Μιχάλης Κασσής και Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος.

Όπως δηλώνει η κ. Κωνσταντοπούλου «οι πρώην βουλευτές μου ζήτησαν εγγράφως συγνώμη για τις συκοφαντίες που εκτόξευσαν εναντίον μου το 2014, για τις οποίες τους καταμήνυσα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν. Οι κατηγορούμενοι αναγνώρισαν ότι όσα ισχυρίσθηκαν τότε εναντίον μου περί «παράνομης είσπραξης επιδόματος ανηλίκου» ήταν ψευδή και προσβλητικά, τα ανακάλεσαν πλήρως και ενυπογράφως και δεσμεύθηκαν να μην επαναλάβουν στο μέλλον ίδιες και ανάλογες συκοφαντικές δηλώσεις.

Συνήγορός μου για την υποστήριξη της κατηγορίας ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Τον ευχαριστώ, όπως και τη μητέρα μου, γιατί με το παράδειγμά τους με δίδαξαν τι σημαίνει συνέπεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια, ότι αυτά τα αγαθά είναι ανεκτίμητα και όταν βάλλονται τα υπερασπίζεσαι μέχρι τέλους, χωρίς να υπολογίζεις κόστος.

Έκλεισε ένας κύκλος του παρελθόντος. Το δίδαγμα για εκείνους που επιστρατεύουν τη συκοφαντία ως μέθοδο bullying και εξουδετέρωσης του πολιτικού αντιπάλου ελπίζω ότι θα λειτουργήσει παιδαγωγικά για πολλούς! Όπως και η διαπίστωση ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Μπορείτε να δείτε τις γραπτές δηλώσεις των κ.κ. Κασσή, Ρήγα και Τριανταφύλλου εδώ.

Πηγή άρθρου: newsbeast

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ