Τετάρτη 07.06.2023

Ο θρίαμβος Μητσοτάκη και το τέλος Τσίπρα

Γιάννης Τσαπρούνης

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ασύλληπτο. Κανείς δεν θα μπορούσε να το προβλέψει. Ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το είχαν πιστέψει, όμως, οι πολίτες.

Η προεκλογική περίοδος που ζήσαμε ήταν η πιο «βουβή» στην κοινωνία σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ποτέ άλλοτε ένα κόμμα δεν αύξησε τα ποσοστά του μετά από μια τετραετία. Ποτέ άλλοτε ένα κόμμα δεν κέρδισε τις εκλογές με double score. Ποτέ άλλοτε ένα κόμμα δεν κέρδισε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας – πλην της Ροδόπης. Ποτέ άλλοτε ένα κόμμα δεν κέρδισε σε όλες τις ηλικιακές, επαγγελματικές, κοινωνικές κατηγορίες. Ποτέ άλλοτε δεν έγιναν όλα αυτά τα πρωτοφανή ρεκόρ.

ΠΩΣ φτάσαμε, όμως, σε αυτό το αποτέλεσμα;

ΠΟΤΕ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν είχε πετύχει τόσο πολλά ρεκόρ. Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί το Μεταναστευτικό, τις τουρκικές προκλήσεις, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση. Ποτέ άλλοτε δεν έγιναν τόσα βήματα προς τα εμπρός, ειδικά μετά την επώδυνη δεκαετία των Μνημονίων. Δεν γίναμε χώρα-μοντέλο, αλλά έγιναν πολλά. Μειώθηκαν οι φόροι, αυξήθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, στηρίχθηκαν με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

ΟΛΑ αυτά τα ρεκόρ φέρουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και οι πολίτες έδειξαν αυτή τη συγκλονιστική εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή.

ΟΙ πολίτες έδωσαν εντολή αυτοδυναμίας στη Ν.Δ. Η κοινωνία απαιτεί να υλοποιηθούν ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, που δεν έγιναν ποτέ στη Μεταπολίτευση. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα της Ν.Δ. για τη δεύτερη τετραετία.

ΟΣΟΝ αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, πλήρωσε την αλαζονεία του λαϊκισμού του. Κατέρρευσε και πλέον είναι αρκετά πιθανό να χάσει ακόμα και τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Και σιγά σιγά είναι, επίσης, πιθανό να επιστρέψει στο 4%.

ΕΙΝΑΙ το τέλος του Αλέξη Τσίπρα. Το τέλος της καταστροφολογίας, του μηδενισμού, της σπέκουλας, των οπισθοδρομικών ιδεοληψιών.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και όποιος προσπαθεί να την κρατάει πίσω δεν μπορεί να παίζει βαρύνοντα ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Ενα καλύτερο αύριο ξημερώνει για τη χώρα.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ