Πέμπτη 06.10.2022

Ο προοδευτικός χώρος της Ελλάδας σήμερα μπορεί να εκφραστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ, γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο προοδευτικός χώρος της Ελλάδας σήμερα μπορεί να εκφραστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ, γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ

Βασικά σημεία της συνέντευξής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου Βουλής στο OPENκαι την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αξιολόγηση των κυβερνήσεων του παρελθόντος και επίσης είναι σημαντικό επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση Καραμανλή χρεωκόπησε τη χώρα, αφού δέκα χρόνια τώρα δεν έλεγεαπολύτως για αυτό. Πρέπει μάλιστα να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε το σύστημα Καραμανλή με κομβικά πρόσωπα, όπως οκ. Παπαγγελόπουλος, ενώ παράλληλα υιοθέτησε βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως ο κ. Κόκκαλης που αντίκειται στα νομοσχέδια προστασίας και προαγωγής τωνανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα όραμα για τη χώρατην ώρα που βαλλόμαστε από πολλές κρίσεις ταυτόχρονα. Πρώτα από όλα υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα με το ιδιωτικό χρέος και τα funds, τα οποία νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.Τώρα επί ΝΔ, τα fundsπαίρνουν ακόμα την πρώτη κατοικία των πολιτών. Η μόνη διαφορά απέναντι στα δυο κόμματα και τα νομοθετήματά τους ήταν ο νόμος του ΠΑΣΟΚ που προστάτευε την πρώτη κατοικία.

Αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή ενέργειας : ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να λύσουν το πρόβλημα. Γιατί δεν προτείνουν «κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική», αλλά προστατεύουν τους ηλεκτροπαραγωγούς. Μιλούν γενικά για πλαφόν στην ενέργεια. Αλλά μόνο μέσω του κλιμακωτού πλαφόν στη λιανική τιμήτα κέρδη δεν θα επιστρέφονται στους ηλεκτροπαραγωγούς. Για να γίνει πιο κατανοητή η αδικία που συντελείται αυτή τη στιγμή στα θέματα ενέργειας, θα δώσω ένα παράδειγμα: Είναι δυνατόν ο ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού σταθμού να παίρνει την ίδια επιδότηση με μια συνταξιούχο; Όχι, είναι ηθικά λάθος. Αυτές τις αδικίες θα αποκαταστήσει η πρόταση της σοσιαλδημοκρατίας για κλιμακωτό πλαφόν στην ενέργεια.

Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχουμε πει πολλές φορές τις θέσεις μας αναφορικά με την επόμενη μέρα των εκλογών. Εγώ δεν ψήφισα την απλή αναλογική που δίνει τη δυνατότητα στηνπλειοψηφία της αντιπολίτευσηςνα μπορεί να υπερκεράσει τη δυναμική τουπρώτου κόμματος. Αναρωτιέμαι γιατί σήμερα ο κ. Τσίπρας που θεσμοθέτησε την απλή αναλογική δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση ηττημένος. Αυτό μας κάνει να συμπεράνουμε ότι αποδέχεται την ήττα του. Κατά συνέπεια, ο προοδευτικός χώρος της Ελλάδας σήμερα μπορεί να εκφραστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ.

Αναφορικά με τη νέα μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την υπόθεση παρακολούθησης: Δεν κάνουμε την αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την διερεύνηση της παράνομης επισύνδεσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και της απόπειρας παρακολούθησης του μέσω του Predatorγια την εκμετάλλευση πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, αλλά για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στη χώρα. Γιατί επιτέλους πρέπει να έχουμε θεσμούς που να λειτουργούν αξιόπιστα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ