Τρίτη 28.06.2022

Ο Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν. για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε ένα άτομο που είναι για όλους μας σημαντικό και έχει επηρεάσει σημαντικά την ζωή μας.
Αρχικά, ως προς το ιστορικό πλαίσιο οφείλουμε να σημειώσουμε πως η εμπνευστής της ημέρας αυτής, Σονόρα Σμαρτ, θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με αυτή της Ημέρας της Μητέρας ώστε να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, ο οποίος ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Η Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου του 1910, ενώ μετά την αναγνώριση της με διάταγμα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον άρχισε να λαμβάνει διεθνή αναγνώριση και ξεπέρασε τα αμερικανικά σύνορα και έχει πλέον διεθνοποιηθεί.
Παρόλα αυτά, όπως συχνά αναφέρουμε, λόγω της φύσης του επαγγέλματος της ναυτιλίας αλλά και του ότι η συντηρητική πλειοψηφία των ναυτικών είναι άνδρες, όσοι από εμάς έχουν πατέρα ναυτικό τείνουν να έχουν μια πιο ιδιαίτερη σχέση.
Η απουσία του για χρονικό διάστημα πολλών μηνών είναι κάτι που στερεί μερικές φορές στην οικογένεια την υποστήριξη στο σπίτι ώστε να ανταπεξέλθει, αλλά η προσφορά του μέσω του επαγγέλματος της προσφέρει πάντα μια πιο άνετη ποιότητα ζωής την οποία μπορούν όλοι μαζί να απολαύσουν όταν το ταξίδι του ολοκληρωθεί και οι ψυχές όλων σμίξουν μετά από καιρό.
Σε κάθε περίπτωση, ο σύλλογος μας τίθεται υπέρ κάθε κίνησης που αποσκοπεί αφενός στην αναγνώριση του ρόλου του πατέρα από όλη την κοινωνία και αφετέρου στην ενίσχυση των σχέσεων του ως στέλεχος της ναυτιλίας εντός οικογενειών.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωμάτων Εμπορικού Ναυτικού
Χατζελένης Ανάργυρος
Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ