Τρίτη 28.06.2022

Ο Φινλανδός πρόεδρος αδειάζει τον Ερντογάν: Τον Απρίλιο μου έλεγε ότι ήταν θετικός να μπούμε στο ΝΑΤΟ

Ο Φινλανδός πρόεδρος άδειασε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος του είχε πει σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι είναι θετικός με αυτή την κίνηση.

Αυτή τη φορά, σε συνέντευξη του στο Ilta Sanomat, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο δηλώνει πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο στις 4 Απριλίου, ο κ. Ερντογάν είχε εκφράσει την θετική του στάση για την απόφαση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα, ο Νιινίστο δήλωσε: “Στο τέλος μιας μακράς συζήτησης που είχα μαζί του, είπε πως σε περίπτωση αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα κρατήσει θετική στάση” προσθέτοντας πως ο κ. Ερντογάν είχε πει πως θα αξιολογούσε το ενδεχόμενο ένταξης ευνοϊκά.

Ο Νιινίστο ισχυρίζεται πως και ο Υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο είχε επικοινωνία, στις 5 Μαΐου, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την οποία προέκυπτε πως δεν τίθεται κανένα πρόβλημα σε σχέση με το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Πέτρος Κράνιας

Πηγή: Capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ