Παρασκευή 22.09.2023

Ο Έλον Μασκ γράφει στο Twitter για την Ιλιάδα, την ιστορία που λατρεύει -Ο αγαπημένος του ομηρικός ήρωας

Ελον Μασκ / φωτογραφία apimages

Την αγάπη του για την Ιλιάδα αποφάσισε να εκδηλώσει ο Έλον Μασκ μέσα από αναρτήσεις του, απκαλύπτοντας και τον αγαπημένο του χαρακτήρα.

Το ανεξίτηλο αποτύπωμα του ομηρικού έπους, το οποίο συντροφεύει γενιές κια γενιές, ενώ δεν φαίνεται να γνωρίζει σύνορα, πόσο μάλλον στον δυτικό κόσμο, ακόμα συγκινεί και εμπνέει όπως επιβεβαιώνει και η εκδήλωση λατρείας του μεγιστάνα της Tesla, Έλον Μασκ για το ελληνικό Έπος.

Γοητευμένος από την ιστορία της Ιλιάδας, ο Έλον Μασκ έκανε μέσα σε λίγες ημέρες δύο αναρτήσεις γιατο ομηρικό έπος, ενώ αποκάλυψε και τον αγαπημένο του χαρακτήρα.

Η Ιλιάδα προοριζόταν να ακουστεί όχι να διαβαστεί

«Η απίστευτα γοητευτική ιστορία που είναι η Ιλιάδα προοριζόταν να ειπωθεί, γι’ αυτό ακούστε την», έγραψε χθες ο μεγιστάνας της τεχνολογίας σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), επαναλαμβάνοντας τη σύσταση που έκανε πριν από δέκα ημέρες στους ακολούθους του να προτιμήσουν το ακουστικό βιβλίο.

Στη χθεσινή του ανάρτηση, ο Mασκ συμπεριέλαβε μια σκηνή από την χολιγουντιανή ταινία του 2004, την«Τροία». Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές, αν όχι και την καλύτερη, της ταινίας καθώς και για το ίδιο το έπος Ομήρου. Είναι η σκηνή που ο Πρίαμος, τον οποίο υποδύεται ο θρυλικός Πίτερ Ο’ Τουλ ικετεύει τον Αχιλλέα (Μπραντ Πιτ) να επιστραφεί το άψυχο σώμα του αγαπημένου του γιου, Έκτορα (Έρικ Μπάνα).

Αγαπημένος ήρωας του Έλον Μασκ ο Οδυσσέας

Μάλιστα, σε απάντησή του σε σχολιαστή της ανάρτησης, ο 52χρονος τόνισε ότι ο αγαπημένος του χαρακτήρας από το ομηρικό έπος είναι ο Οδυσσέας.

Σε άλλη χθεσινή του ανάρτηση, η οποία περιελάμβανε τον σύνδεσμο για το ομηρικό έπος στα αγγλικά από τη σειρά Penguin Classic, ο Μασκ χαρακτήρισε την Ιλιάδα «την καλύτερη ιστορία που υπήρξε ποτέ».

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ