Για την απόρριψης της αίτησης των γονιών του συζυγοκτόνου  Μπάμπη Αναγνωστόπουλου  για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, αλλά και για τον πόνο που βιώνουν με την σύζυγό του, μίλησε ο πατέρας της Καρολάιν.

Πλέον, οι Έλληνες παππούδες της μικρής θα έχουν μόλις μία ώρα επικοινωνία εβδομαδιαίως με τη μικρή Λυδία «μέσω Skype ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων», όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Ο Ντέιβντ Κράουτς, ο πατέρας της αδικοχαμένης Kαρολάιν, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» για την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και για το πώς βιώνει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σουζάνα την απώλεια της κόρης τους.

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί ο πατέρας της Λυδίας δεν θα την δει ποτέ ξανά», είπε μεταξύ άλλων ο Ντέιβντ Κράουτς μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ ανέφερε ακόμα ότι ο θάνατος της Καρολάιν επηρέασε πολύ την Σουζάνα, σε σημείο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «είναι σαν να αφαίρεσε δυο ζωές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνει επίσης ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου ελπίζει να σταματήσει η ενοχλητική παρενόχληση από τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ενώ αναφερόμενος στη σύζυγό του λέει χαρακτηριστικά ότι «ο Αναγνωστόπουλος δεν σκότωσε μόνο την κόρη μου αλλά και τη σύζυγό μου».

«Είμαι βέβαιος ότι θα χαρείτε να μάθετε ότι το ελληνικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση υπέρ της εγγονή μου Λυδίας. Θα ζει στις Φιλιππίνες ώστε να μεγαλώσει από την αδελφή της Καρολάιν και την οικογένειά της. Στον παππού και τη γιαγιά από την πλευρά του πατέρα της, θα επιτρέπεται να κάνουν μία βιντεοκλήση διάρκειας μίας ώρας κάθε εβδομάδα για να επικοινωνούν μαζί της. Φυσικά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Λυδία να κάθεται μπροστά από μια οθόνη για να ακούει κάποιον που δεν γνωρίζει και που της μιλάει σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνει.

»Φυσικά είμαι ευχαριστημένος γιατί αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας της Λυδίας δεν θα τη δει ποτέ ξανά και κανένας δεν θα χρειαστεί να της δώσει όλες αυτές τις αμήχανες εξηγήσεις. Επίσης, όταν συνειδητοποιήσουν ότι στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να επιβάλεις σε ένα βρέφος να συμμετέχει σε μια βιντεοκλήση είμαι σίγουρος ότι ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα θα σταματήσουν την προβληματική παρενόχλησή τους.

«Τώρα αναμένω να μάθω τι θα συμβεί με την έφεση που άσκησε ο δολοφόνος στις 28 του μήνα. Η Σουζάνα δεν ήθελε να μιλήσει ακόμη για ότι έχει σχέση με τη δολοφονία της κόρης μας και για οτιδήποτε αφορά την τρέχουσα κατάσταση της εγγονής μας. Δεν είναι πλέον το ίδιο πρόσωπο και εξακολουθεί να θρηνεί καθημερινά για το πολύτιμο παιδί της. Εγώ συνεχίζω να αλληλεπιδρώ με τα μέσα ενημέρωσης καθώς είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσω ζωντανή τη φλόγα της ανάμνησης της κόρης μου», καταλήγει.

Πηγή: cnn.gr