Κυριακή 02.04.2023

Ο απίστευτος κίνδυνος που θα μπορούσε να κρύβεται στον… φορτιστή του iPhone σου

Πριν δανειστείτε ένα καλώδιο φόρτισης για το smartphone ή το iPad σας, σκεφτείτε το δύο φορές

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι τα καλώδια USB και σε τι χρησιμοποιούνται. Αλλά ξέρετε πώς κάποιοι μπορούν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στις συσκευές σας;

Τα καλώδια USB είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη σύνδεση του τηλεφώνου σας με τον υπολογιστή σας για πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου σας στον υπολογιστή σας.

Χρησιμοποιούνται επίσης για τη φόρτιση των συσκευών σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τα καλώδια USB με τους υπολογιστές τους χωρίς να το σκεφτούν δύο φορές.

Στην πραγματικότητα, περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν απλώς ανταλλακτικά χωρίς καν να το σκεφτούν.

Ακόμη χειρότερα, μερικές φορές απλώς βρίσκουμε ένα τυχαίο καλώδιο για να φορτίσουμε το κινητό μας. Ωστόσο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν συνδέετε οποιοδήποτε τυχαίο καλώδιο USB με τον υπολογιστή σας από εδώ και στο εξής.

Ένας ερευνητής ασφαλείας γνωστός ως «MG» κυκλοφόρησε ένα καλώδιο που ονομάζεται «καλώδιο OMG», το οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας εξ αποστάσεως όταν είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας.

Το καλώδιο, το οποίο μοιάζει σχεδόν ακριβώς με ένα καλώδιο Apple Lightning και πωλείται σε μορφή USB-C ή USB-A, φέρει ένα κρυφό τσιπ και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να κλέβει εξ αποστάσεως δεδομένα ή να αναπτύξει κακόβουλο λογισμικό σε MacBook, iPad. και iPhone.

Πιθανοί χάκερ χρησιμοποιούν αυτό το επιβλαβές καλώδιο για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω μιας εφαρμογής smartphone. Δεν επιτρέπει καν στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας smartphone να αναγνωρίσει ότι ένας πιθανός εισβολέας έχει αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου OMG.

Το συγκεκριμένο καλώδιο διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των μορφών USB-A και USB-C

Είναι σε θέση να καταγράφει πληκτρολογήσεις από οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο, συμπεριλαμβανομένων των πληκτρολογίων iPhone, iPad και Mac.

Αν και εσείς θέλετε να βρείτε τα πάντα σχετικά με καλώδια USB αλλά και όλα τα μοντέλα iPhone μπείτε το SHOPFLIX.gr και επιλέξτε μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του.  Χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας ό,τι και αν επιλέξετε θα φτάσει άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ