Παρασκευή 21.08.2026

Ο απατημένος σύζυγος και η μητέρα που «κακοποιεί» παιδιά: Πώς βλέπουν τα κινεζικά social media τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα αφήγημα που έχει κυκλοφορήσει ευρέως το τελευταίο διάστημα στις πλατφόρμες social media παρουσιάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «ερωτικό τρίγωνο». Η Ρωσία είναι ο απατημένος σύζυγος. Η «σύζυγος» Ουκρανία, αφού υπέπεσε σε απιστία και χώρες, υποτίθεται ότι κακοποίησε τα δύο παιδιά του ζευγαριού (το Λουκάνσκ και το Ντονέτσκ) και φλέρταρε με τις ΗΠΑ, με την ελπίδα να μπει στην οικογένεια του ΝΑΤΟ.

Διάφορες διευρυμένες εκδοχές της μεταφοράς αυτής κυκλοφοροούν, με μία εξ αυτών να περιλαμβάνει και την απαγωγή ενός άλλου παιδιού, της Ταϊβάν, από τις ΗΠΑ. Εδώ είναι η Κίνα στον ρόλο του γονιού που πονάει.

Ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου, ιστορικοί και αναλυτές επιστρατεύονται από το κινεζικό καθεστώς για να ανεβάζουν μακροσκελή stories στα social media με τα οποία υποστηρίζουν ότι η «ρωσική ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο από μία καλά οργανωμένη παγίδα, που έστησαν οι Αμερικανοί και στην οποία έπεσαν Ρώσοι, Ουκρανοί και Ευρωπαίοι. Μία παγίδα, η οποία επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να εκμεταλλευτεί την κατάρρευση της Μόσχας και να δημιουργήσει μία νέα τάξη πραγμάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Atlantic

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ