Πέμπτη 23.05.2024

Ο «αδερφοποιτός» του Πολάκη και οι προξενητάδες της Κεντροαριστεράς

«Όσο έχεις τον Παύλο δίπλα σου η Κρήτη θα είναι μαζί σου» φώναξε στον Stefanos στην Κρήτη ένας ντελικανής, φαν του αψιού Πολάκη. Και αυτός απάντησε: «Εννοείται ότι ο Παύλος είναι δίπλα μου και θα είμαι δίπλα του. Κι αν νομίζουν ότι θα με προσβάλουν ότι έχω «ψυχή Πολάκη» λέω καλά κάνω και έχω «ψυχή Πολάκη» γιατί είμαι τίμιος άνθρωπος. Μακάρι να είχατε και εσείς ψυχή Πολάκη».

Ουσιαστικά βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει στον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον κατηγόρησε ότι έχει «ψυχή Πολάκη».

Η πολιτική απρέπεια και αισθητική των δύο… σταυραετών του Ψηλορείτη, είναι δικό τους θέμα και των οπαδών τους. Δεν μας αφορά και δεν τη σχολιάζουμε.

Όμως σχολιάζουμε την πολιτική ελαφρότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει θέσεις με ταχύτητα φωτός. Λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους με τη μεγαλύτερη φυσικότητα και απουσία αιδούς. Και οι οπαδοί χειροκροτούν, όπως χειροκροτούσαν τις αμετροέπειες του Τσίπρα.

Όχι όλοι. Υπάρχουν οι εναπομείναντες αριστεροί, με την ιώβειο υπομονή και την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα απαλλαγούν από τον Κασσελάκη (έτσι νομίζουν). Θα είναι δύσκολο τώρα που προστίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και ο απολιτίκ κόσμος του life style και των πρωϊνάδικων.

Εξ ου και στους υποψήφιους προς επιλογή ευρωβουλευτές, προτέθηκαν και δύο τέτοιες τηλεπερσόνες που δηλώνουν δημοσιογράφοι. Ο ένας μάλιστα προσφάτως, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής… ανεξαρτησίας, του πήρε προσφάτως συνέντευξη!

Εκείνο που μας αφορά κυρίως, είναι οι ιλιγγιώδεις αλλαγές στις πολικές του θέσεις. Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στην Κρήτη, προλάβαμε λόγω περιορισμένου χρόνου, να καταχωρίσουμε τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα της επιστολικής ψήφου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν την επεξέτεινε και στις εθνικές εκλογές ώστε να ψηφίζουν «και οι νέοι που κάνουν σεζόν» στα νησιά. Και ας ήταν το κόμμα του που την καταψήφισε! Και ας ήταν ο ίδιος που υπονόησε νοθεία διά της επιστολικής ψήφου, την οποία επικαλείται για διευκόλυνση των νέων!

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό το επεφύλαξε στη συνέχεια. Χαρακτήρισε απολύτως σοβαρά το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία» σκορπώντας απλόχερα εγκεφαλικά στους απανταχού παλιούς συριζαίους. Και στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της παρουσίας της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά θάλασσα.

Όπως είπε «στο πρόγραμμα της ΕΕ «Ασπίδες» που στείλαμε τη φρεγάτα, είμαι υπέρ»! Ήταν βέβαια ο ίδιος ο Κασσελάκης που όταν ανακοινώθηκε η αποστολή δήλωνε: «Η Αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτει σε κίνδυνο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις»!

Με αυτό τον τύπο κάποιοι στην ευρύτερη κεντροαριστερά ονειρεύονται ωσμώσεις μετά τις ευρωεκλογές. Βεβαίως, και χωρίς τον Στέφανο, με την προϊστορία του ΣΥΡΙΖΑ, τη μισαλλοδοξία και το δηλητήριο που έχυσε κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν θα έπρεπε ούτε να το σκέπτονται.

Αλλά ας πούμε ότι είναι… μεγαλόκαρδοι και ξέχασαν ή συγχώρεσαν τα αίσχη εναντίον τους την περασμένη δεκαετία (βασικά η μεγάλη καρέκλα την εξουσίας τους λείπει). Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ένα κόμμα με το οποίο θα μπορούσαν να συμπτύξουν μέτωπο; Απλώς βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αναταχθεί και ρίχνουν γέφυρες για κολεγιές.

Σύμφωνοι, στη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ φταίει και ο Ανδρουλάκης. Υπερκατανάλωσε το θέμα της -νόμιμης – παρακολούθησής του, σε μια στιγμή καθόλου ευνοϊκή. Ημέρες που η ειδησεογραφία ασχολείτο με τις καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα της έτερης ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Καϊλή.

Επίσης, απώλεσε την καλή μαρτυρία των δυσαρεστημένων κεντρώων από τη ΝΔ, με τη στάση του στα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Δεν ήταν το τελικό «όχι» που μέτρησε τόσο στους εν δυνάμει κεντρώους ψηφοφόρους, όσο η πολιτική… α λα Stefanos. Στην αρχή δεν θα γινόταν εμπόδιο, μετά ανακάλυψε το σκανδιναβικό μοντέλο, και στο τέλος το άρθρο 16 του συντάγματος, για να πει όχι.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει σύγκριση. Ο «θυμωμένος» Ανδρουλάκης, θαμπός επικοινωνιακά, μπορεί ενίοτε να μπατάρει στις πολιτικές του θέσεις. Αλλά είναι σοβαρός, δεν πετάει μπαρούφες, μιλάει πολιτικά, δεν κάνει πολιτική πρωϊνάδικων και -κυρίως- δεν χτυπάει αντιπάλους κάτω από τη ζώνη.

Και το ΠΑΣΟΚ σαφώς στο γενικό του πλαίσιο, είναι πολύ πιο σοβαρό, πιο συγκροτημένο, πιο θεσμικό και πιο παραγωγικό σε -έστω κατ’ ελάχιστον- τεκμηριωμένες προτάσεις. Πώς εντάσσεται την ίδια κεντροαριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ του Stefanos;

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ