Τρίτη 28.06.2022

Νταβός: Τιμές που «ζαλίζουν» γύρω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Πληθωρισμός ή απλώς… Νταβός;

Τι εύρος τιμών διαμορφώνεται γύρο από το μέρος όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη η παγκόσμια ελίτ; Ή, για να το θέσουμε πιο πρακτικά, πόσο κοστίζει ένα μπουρίτο στο Νταβός;

Σύμφωνα με το CNBC στο διάσημο ξενοδοχείο Steigenberger Grandhotel Belvedere, σε απόσταση αναπνοής από το συνεδριακό κέντρο όπου διεξαγόταν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στον κατάλογο των σνακς μπορούσε κανείς να βρει ένα μπουρίτο στην τιμή των… 51 δολαρίων! Μπορεί το εν λόγω μπουρίτο να συνοδευόταν από ένα μικρό μπολ γουακαμόλε, όμως αυτό δεν αλλάζει την τεράστια απόσταση που χωρίζει τις τιμές του Νταβός από τον «έξω κόσμο» – ακόμα και εν μέσω παγκόσμιων πληθωριστικών πιέσεων: Στην αμερικανική αλυσίδα Taco Bell ένα αντίστοιχο γεύμα κοστίζει μόλις 2 δολάρια!

Στο Belvedere μια μερίδα τηγανητές πατάτες κόστιζε 22,41 δολάρια(!), ενώ το 2015 στο ίδιο ξενοδοχείο το CNBC είχε εντοπίσει ένα χοτ-ντογκ να πωλείται προς… 43 δολάρια!

Πληθωρισμός; Όχι, Νταβός!

Όπως σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο, ο πληθωρισμός στην Ελβετία έφτασε στο 2,5% τον Απρίλιο. Ποσοστό που φαντάζει χαμηλό σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατεί σε ΕΕ και ΗΠΑ, που όμως αποτελεί υψηλό 14 ετών για την αλπική χώρα.

Όμως οι τιμές στο Νταβός δεν οφείλονται στον πληθωρισμό: Απλώς, αποτελούν ένδειξη του πόσο ακριβό είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο πανέμορφο θέρετρο των, ανοιξιάτικων αυτή τη φορά, Άλπεων.

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ