Τετάρτη 28.07.2021

Νότης Μηταράκης: Τα μεγάλα έργα της Χίου δεν θα αποτελούν θέμα συζήτησης στις εκλογές του 2023 γιατί θα έχουν υλοποιηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως είχαμε δεσμευτεί

“Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός, κινήθηκαν ταχύτατα ώστε, επιτέλους, ένα έργο που η Χίος ζητά εδώ και 100 χρόνια, να είναι έτοιμο το 2023.
Όπως δεσμευθήκαμε ως Κυβέρνηση της ΝΔ, τα μεγάλα έργα της Χίου δεν θα αποτελούν πλέον θέμα συζήτησης και στις επόμενες εκλογές.
Το Αεροδρόμιο, το Δικαστικό Μέγαρο και το Κόρης Γεφύρι που θα έχει ολοκληρωθεί. Σε συνεργασία με την επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – και ευχαριστώ όλους για τη συμβολή τους, για τη θετική εξέλιξη όπου πλέον υπάρχει η μελέτη και δείχνει το καλώς έχει του έργου, δείχνει ότι δεν υπάρχει θέμα στατικότητας, δείχνει ότι υπάρχουν κάποια επιπλέον έργα που πρέπει να γίνουν, σε τέσσερις διακριτές φάσεις όπως περιεγράφηκε στη σύσκεψη που έγινε πριν, αυτό το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το 2023.
Ποιες είναι οι τέσσερις διακριτές φάσεις;
Πρώτον, η κοστολόγηση των επιπλέον εργασιών που πρέπει να γίνουν, η έγκριση της χρηματοδότησης όπου ήδη έχει γίνει η πρώτη συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, τρίτον οι επιπλέον ενέργειες που πρέπει να γίνουν και τέταρτον η ολοκλήρωση του αρχικού έργου. Όλα αυτά μας οδηγούν στο 2023. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταλείψει τη Χίο, κανένα μεγάλο έργο δεν είχε προχωρήσει, τώρα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όλα αυτά τα έργα γίνονται πραγματικότητα εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαμε θέσει προεκλογικά”.
Δήλωση μου μετά την από κοινού με τον ΥΠΑΑΤ, κ. Σπήλιο Λιβανό, επίσκεψη στο Φράγμα “Κόρης Γεφύρι” #Chios

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ