Δευτέρα 24.06.2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ζητώ ισχυρή εντολή, για να έχετε ισχυρή εναλλακτική. Η πραγματική προοδευτική παράταξη είναι η επιλογή για να κλείσει ο κύκλος της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη θερμή σας υποδοχή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας.

Και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ για το μήνυμα της νίκης, που στέλνετε σήμερα από την Αθήνα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και στέλνει αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει ξανά προοπτική κι ελπίδα για να γυρίσει η πατρίδα σελίδα.

Η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, επέστρεψε πρωταγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο.

Κάθε μέρα μας πολεμούν στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο. Κάθε μέρα μας χτυπούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Σήμερα όμως η Αθήνα τους στέλνει καθαρό μήνυμα: Όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε.

Κύριε Μητσοτάκη και κύριε Τσίπρα αυτή εδώ είναι η Παράταξη, που ταυτίστηκε με τον ελληνικό λαό, αυτό είναι το λαογέννητο κίνημα. Είναι το κίνημα του 1974 που σφράγισε τη μεταπολίτευση, τα καλύτερα χρόνια του ελληνικού λαού. Ενσάρκωσε τα όνειρά του πολλών γενεών κι έκανε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι Εδώ, Ενωμένο, Δυνατό. Γιατί οι ανάγκες της χώρας μας καλούν σε νέους αγώνες. Δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός τις ανισότητες, την αναξιοπιστία. Δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός το πελατειακό κράτος, την απαξίωση του δημοσίου συμφέροντος.

Εμείς θέλουμε ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη. Ένα κράτος που θα έχει μια ανθεκτική δημοκρατία, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες και θα δώσει προοπτική στα ελληνόπουλα μέσω της ισχυρής δημόσιας παιδείας.

Αυτές είναι οι μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα η πατρίδα μας. Για αυτές τις ανάγκες σας καλώ να αγωνιστούμε καθημερινά.

Φίλες και φίλοι

Επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα, ευελπιστώντας έτσι να διεμβολίσουν την εκλογική μας βάση.

Θέλουν να λεηλατήσουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά η λεηλασία τελείωσε. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να στείλει στο σπίτι της τη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, χωρίς να επιστρέψουμε στην οδυνηρή εμπειρία του 2015-19 με τον Τσίπρα και τον Καμμένο.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως η μόνη επιλογή εξουσίας.

Κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του, ζει με την παρέα του Μαξίμου σε ένα παράλληλο σύμπαν,

που περιστρέφεται γύρω από την εξουσία και τον εαυτό τους.

Θεωρεί ότι αυτός είναι η σταθερότητα. Ότι αυτός είναι η δημοκρατία.Ότι αυτός είναι το Κράτος.

Τέλος στις 21 Μαΐου στις Λουδοβίκειες αντιλήψεις του κ. Μητσοτάκη.

Τώρα τελευταία υποδύεται τον εκσυγχρονιστή ο κ. Μητσοτάκης, βαυκαλίζεται ότι θα μπορέσει να προσεταιριστεί ένα μέρος των δημοκρατικών πολιτών.

Όμως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε πρόβατα ούτε λωτοφάγοι.

Δεν ξεχνούν οι πολίτες κύριε Μητσοτάκη

ότι όταν το κόμμα σας το 2009 μας παρέδωσε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα,

αντί να ζητήσετε συγγνώμη και να στηρίξετε τη συμφωνία που κρατούσε την πατρίδα μας στο ευρώ, ψηφίσατε μαζί με τον Τσίπρα τον δρόμο της δραχμής.

Αυτό δεν είναι εκσυγχρονισμός. Αυτό είναι συμβιβασμός με τον λαϊκισμό. Αν δεν υπήρχαν τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, αν θα είχαν γίνει πρωθυπουργοί, θα ήταν πρωθυπουργοί σε χώρα της δραχμής.

Αυτή ήταν η αντίληψη για την οικονομία και τα τεράστια κοινωνικά αδιέξοδα που μας παρέδωσε ο κ. Καραμανλής. Ο λαός έχει μνήμη. Ο λαός δεν ξεχνά.

Ο λαός δεν ξεχνά την οικογενειακή παράδοση του κ. Μητσοτάκη που μου κάνει και μαθήματα πολιτικού ρεαλισμού στη διαχείριση του κράτους.

Ποιος μιλάει για την αξιοκρατία; Ποιος μιλάει για την αδιαφάνεια;

Αυτός που αν βάλουμε σε σειρά τα ρουσφέτια του ίδιου και της οικογένειάς του, ξεπερνούν σε μήκος το Σινικό Τείχος της Κίνας; Σε ποιους κάνει μαθήματα η οικογένεια Μητσοτάκη;

Αλλά τι να θυμηθούμε; Τα ρουσφέτια; Τις αποστασίες; Ή το παρακράτος των υποκλοπών που μιμήθηκε τον πατέρα του και τον κ. Μαυρίκη;

Μου κάνει μαθήματα αξιοκρατίας και διαφάνειας, αυτός με 10 δισ απευθείας αναθέσεις;

Αυτός που έκανε ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων;

Αυτός που ξοδεύει τους φόρους του ελληνικού λαού, με μόνο στόχο να τον στηρίζουν οι ολιγάρχες, με μόνο στόχο τη συνέχεια του πελατειακού κράτους, με μόνο στόχο τη καρέκλα του Μαξίμου.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του ότι «δεν μπορεί να συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ» της δικής μου εποχής, επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά ένα πράγμα:

Στις παρακολουθήσεις προφανώς δεν ήμουν κίνδυνος για τη Δημοκρατία και την πατρίδα, ήμουν κίνδυνος – όπως και αυτό το λαογέννητο κίνημα – για τη Νέα Δημοκρατία.

Όσο πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο τρίζει η εξουσία του κ. Μητσοτάκη.

Όμως, όλοι εσείς οι 270.000 δημοκρατικοί πολίτες, μου δώσατε εντολή αυτόνομης πορείας.

Και η αυτόνομη πορεία δεν μπαίνει σε παζάρια εξουσίας.

Εμείς μιλάμε για σταθερές κυβερνήσεις, για προγραμματικές συγκλίσεις. Όχι σε παζάρια με ολιγάρχες, όχι σε παζάρια για υπουργεία. Να πάνε αλλού ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας αν νομίζουν ότι αυτό το ιστορικό κίνημα θα γίνει δεκανίκι της εξουσίας του.

Εσείς με τη σημερινή σας παρουσία αποδεικνύετε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, είναι πρωταγωνιστής. Και στις 21 Μαΐου στέλνετε μήνυμα νίκης σε κάθε δημοκράτη, σε κάθε προοδευτικό Έλληνα.

Αυτό το ιστορικό κίνημα έχει μόνο μια αγωνία: Να υπηρετήσει με γνήσιο τρόπο τον λαό και την πατρίδα. Γι’ αυτό είμαστε ενωμένοι. Πιο ενωμένοι από ποτέ!

Γιατί γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας είναι αυτά που κυβερνούν τα τελευταία 8,5 χρόνια.

Δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν σέβονται το κράτος δικαίου, δεν σέβονται τη δικαιοσύνη και τη διάκριση των εξουσιών.

Εμείς είμαστε εδώ για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, για να μπούμε εμπόδιο – ανάχωμα στην αλαζονεία, στο πελατειακό κράτος, σε ό,τι υπονομεύει την προοπτική του ελληνικού λαού.

Μετά την εμπειρία σας 2015-19, από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, καταλαβαίνουμε τον φόβο της επαναφοράς του λαϊκισμού, της διχόνοιας και της φαυλότητας.

Γι’ αυτό ζητώ ισχυρή εντολή, για να έχετε ισχυρή εναλλακτική. Η πραγματική προοδευτική παράταξη είναι η επιλογή για να κλείσει ο κύκλος της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας είπε χθες ότι ο κ. Βαρουφάκης με το πρόγραμμα ”Δήμητρα” είναι ο χορηγός του κ. Μητσοτάκη και πως αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον εφεύρει για να τρομοκρατεί τους κεντρώους πολίτες. Μόνο όμως αυτός τρομοκρατεί τους κεντρώους πολίτες, κ. Τσίπρα;

Μήπως ο κ. Τσακαλώτος που μιλάει για τοπικά νομίσματα σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν τρομοκρατεί τους κεντρώους πολίτες;

Δεν είστε χορηγός εσείς, που το πρόβλημά σας εν τέλει είναι να πληρώσει ο Έλληνας και όχι ο Ευρωπαίος φορολογούμενος τον φράχτη στον Έβρο.

Δεν είστε εσείς χορηγός με τις ελαφρότητες στα εθνικά μας θέματα περί θαλασσών χωρίς σύνορα και τις “Πρέσπες του Αιγαίου”;

Προσθέτω λοιπόν στα λεγόμενά σας, ότι ο κ. Μητσοτάκης αν δεν υπήρχε ο κ. Βαρουφάκης, έπρεπε να τον εφεύρει, όπως συμβαίνει άλλωστε και με εσάς κ. Τσίπρα. Τον χρυσό χορηγό της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχω βέβαια καταλάβει ποια είναι η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μία λέτε κυβέρνηση με Βαρουφάκη.

Την άλλη κυβέρνηση χωρίς Βαρουφάκη.

Την άλλη κυβέρνηση ανοχής.

Και χθες κυβέρνηση ειδικού σκοπού;

Καταλαβαίνω την αγωνία σας, κ. Τσίπρα. Αλλά σωσίβιο στον τυχοδιωκτισμό σας δεν θα γίνει η δημοκρατική παράταξη.

Δεν ξεχνάμε τα ”Πινοσέτ” για τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας.

Δεν ξεχνάμε την κοροϊδία του λαού με το ψευτοδημοψήφισμα του 2015.

Δεν ξεχνάμε ότι παρέδωσες τα ”κόκκινα δάνεια” στα κοράκια των funds κι εκβιάζουν τους πιο αδύναμους Έλληνες.

Μην υποτιμάτε κ. Τσίπρα τη μνήμη κρίση του ελληνικού λαού.

Θυμάται πολύ καλά ποιος ήταν πρώτη φορά Αριστερά. Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κι εσείς ήσασταν με τον Καμμένο.

Ζητά να κάνουμε ”προοδευτικά μέτωπα”, γιατί έχουμε μέτωπο μόνο με τη δεξιά και τη συντήρηση. Βεβαίως έχουμε μέτωπο μόνο με τη δεξιά και τη συντήρηση. Γι’ αυτό στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι προοδευτικοί και κεντροαριστεροί. Δεν είναι τα ορφανά του κ. Καμμένου ούτε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Καραμανλή, ο κ.Αντώναρος.

Είναι τέτοια η αγωνία του να ψαρέψει στα θολά νερά, μια της Χρυσής Αυγής – των φονιάδων του Παύλου Φύσσα –, που δεν ψήφισε για να εμποδίσει τη συμμετοχή της στο δημοκρατικό μας πολίτευμα αλλά ανακαλύφθηκε χθες από τα Γιάννενα που είπε τα καλύτερα λόγια για την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Αυτό δεν είναι προοδευτικό μέτωπο. Αυτό είναι το ξέπλυμα της κυβέρνησης της χρεοκοπίας.

Φίλες και φίλοι,

Απέναντι μας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κρύβει αυτά που έρχονται, ως αποτέλεσμα των πολιτικών του επιλογών και ο Αλέξης Τσίπρας, που υπόσχεται πράγματα, που ξέρει για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει. Τότε τα βάφτιζε αυταπάτες και τώρα ξέρει ότι δεν θα είναι κυβέρνηση και λέει ό,τι θέλει.

Εμείς όμως τι κάνουμε; Εμείς αγκαλιάζουμε τις πραγματικές αγωνίες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα με το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και λύσεων για καλύτερες ημέρες.

Αυτοί προσπαθούν να σας καθησυχάσουν και ειδικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος λέει ότι θα κάνει τα επόμενα τέσσερα χρόνια ότι δεν έκανε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Λέει ότι θέλει την αυτοδυναμία, για να πάει τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και τον μέσο μισθό στα 1500.Δεν έχει όμως τίποτα να τους πει για το σήμερα, για αυτό που παραδίδει ο ίδιος.

Τι παραδίδει;7,4% κάτω οι μισθοί λόγω της ακρίβειας. Αυτά είναι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Στα 2/3 των εσόδων του κράτους οι έμμεσοι φόροι που πλήττουν τους φτωχότερους Έλληνες, τη μεσαία τάξη, τους πιο ευάλωτους.

Δεν εξηγεί πώς θα μειώσει την αισχροκέρδεια στα είδη διατροφής. Τί θα κάνει με τα υπερκέρδη των ισχυρών που τετραπλασιάστηκαν το 2022. Δεν μιλά για το δημόσιο χρέος που αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Και είναι και κάτι άλλο. Μετά το 2010, το εμπορικό έλλειμμα είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Είναι το μεγαλύτερο που είχε η Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια.

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Φίλες και φίλοι

Ποιος είναι όμως το όραμά μας για τον ελληνικό λαό;

Είναι όραμα μπολιασμένο από την ιστορική και κοινωνική ρίζα της δημοκρατικής παράταξης.

Το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της μείωσης των ανισοτήτων.

Ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, που λειτουργεί ως μοχλός ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας.

Εμείς δεν τάζουμε λαγούς και πετραχήλια. Εμείς θέλουμε μια δημοκρατία με ισχυρούς θεσμούς, με κράτος δικαίου που θα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε πολίτη.

Μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Μια Ελλάδα που είναι ισχυρή και δεν μπορεί κανείς να επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Θέτουμε στην προμετωπίδα μας:

*Τη νέα γενιά. Εμείς λέμε ότι αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα στα πόδια της. Γι’ αυτό, επειδή οι νέοι άνθρωποι φοβούνται ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους, έχουμε χρέος να τους δώσουμε τα όπλα για να ξεκινήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια.

Γι’ αυτό προτείνουμε τη δημιουργία μιας δημόσιας δεξαμενή 150.000 κατοικιών σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Να μπορούν να έρθουν τα παιδιά σας να σπουδάσουν με αξιοπρέπεια. Να μπορούν τα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια με παιδιά. Εμείς έχουμε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Θέσεις εργασίας. Δεν μπορεί ο νέος να ζήσει με τα 400 και τα 500 ευρώ της ανάπτυξης της ευελιξίας του κ. Μητσοτάκη. Όπως συμβαίνει με 700.000 νέους στην Ελλάδα.

Προτάσσουμε τη δημιουργία 50.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης για νέους ανέργους στον ιδιωτικό τομέα με 4ετη επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών.

Αλλά και μια Παιδεία ισχυρή και δημόσια, που τους προετοιμάζει για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Καθιερώνοντας το εθνικό απολυτήριο στα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών,

γιατί δεν θέλουμε να κρίνεται το μέλλον τους με στιγμιαίες εξετάσεις, με άγχος και χαμένο χρόνο,

να σταματήσει να είναι κέντρο βάρους το φροντιστήριο

και να γίνει ξανά το δημόσιο σχολείο – το Γυμνάσιο και το Λύκειο – το κέντρο βάρους της δημόσιας εκπαίδευσης. Να μειωθεί το κόστος των φροντιστηρίων με ενισχυτική διδασκαλία.

Και βέβαια ως κανονικό ευρωπαϊκό κράτος να επενδύσουμε στις δομές ειδικής αγωγής για το πραγματικό σχολείο της συμπερίληψης, για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού με την οποιαδήποτε μαθησιακή δυσκολία. Με ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο και αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η νέα μητέρα – που στις δυσκολίες της νέας εποχής – γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι κάνοντας οικογένεια, εμποδίζει τη συνέχιση της οικονομικής της λειτουργίας, της θέσης της στη καθημερινότητά της.

Εμείς δεσμευόμαστε:

Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης.

Αύξηση του επιδόματος μητρότητας για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες

και μείωση των φόρων για τις οικογένειες με παιδιά.

Σήμερα μία οικογένεια χωρίς παιδιά και μία οικογένεια με παιδιά έχει 3% διαφορά στους φορολογικούς συντελεστές ενώ στην Πορτογαλία η διαφορά είναι 10%, στην Ιρλανδία 14% και στο Βέλγιο 15%. Γι’ αυτό δεσμεύομαι για ισχυρά φορολογικά κίνητρα στα νέα ζευγάρια με παιδιά, για να δώσουμε πραγματική ώθηση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Εμείς προστατεύσαμε τη δυσκολότερη στιγμή των μνημονίων την πρώτη κατοικία.

Επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών,

που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στους εκβιασμούς των funds το 2015 και η Νέα Δημοκρατία άφησε απροστάτευτους.

Απέναντι στην ανάπτυξη real estate και τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας .

Δεν θα γίνουν οι Έλληνες ξένοι στον τόπο τους. Δεν θα γίνουν οι Έλληνες εκβιαζόμενοι από ισχυρά οικονομικά κέντρα του εξωτερικό. Για αυτό νομοθετούμε ώστε να υπάρχει νόμος που βάζει τα funds στο τραπέζι τραπεζικών διαπραγματεύσεων με τους δανειολήπτες και όχι εκβιασμού που οδηγούν σε ξαφνικό θάνατο χιλιάδες συμπολίτες μας.

Εμείς στηρίζουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας και πνίγεται στα χρέη.

Προτείνουμε 120 δόσεις για τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με κίνητρα για τους συνεπείς και ειδικές γραμμές χρηματοδότησης τους για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.

Θέλουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στην εγχώρια παραγωγή,

θα διασυνδέει τομείς της οικονομίας με τον τουρισμό και θα αξιοποιεί την πράσινη μετάβαση για να προστατεύσει τους κατοίκους των αστικών κέντρων, τους αγρότες , τους μεταποιητές από τις διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας μέσω της διάχυσης των ΑΠΕ με τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων και την εγκατάσταση οικιακών φωτοβολταϊκών.

Με το ΠΑΣΟΚ ισχυρό, η ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας δωρεάν υγείας θα είναι προτεραιότητα.

Εμείς ιδρύσαμε το ΕΣΥ, εμείς θα το αναγεννήσουμε.

Αλλά τι καταλαβαίνουν από την αγωνία του συνταξιούχου, του αδύναμου, που βλέπει να έχει εκτιναχθεί το κόστος των δαπανών σε θέματα υγείας. Τρίτοι είμαστε σε κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας σε όλη την Ευρώπη.

Το ΕΣΥ χρειάζεται στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης αντίστοιχη με αυτήν άλλων κρατών, που δαπανούν το 8-10% των πόρων του στην υγεία.

Η πανδημία υπονόμευσε το ΕΣΥ. Έχουμε χρέος να το στηρίξουμε, να μειώσουμε τις ανισότητες, να ρίξουμε χαμηλά το κόστος ζωής.

Ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, άμεση στελέχωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ με 15.0000 μόνιμο ιατρικό προσωπικό,

αύξηση των αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Είναι κίνηση δικαιοσύνης. Αυτοί κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ τις δύσκολες μέρες της πανδημίας.

Στο συνταξιοδοτικό διορθώνουμε τις αδικίες,

*καθιερώνοντας νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους

*καταργώντας την προσωπική διαφορά από 1/1/2024 και τις άδικες διατάξεις για τις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.

Είναι επιλογές δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τους πιο αδύναμους συνταξιούχους. Για να έχουν συντάξεις αξιοπρέπειας τα περήφανα γηρατειά της χώρας μας.

Οι παρεμβάσεις είναι απολύτως κοστολογημένες και εφικτές:

1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Και επισημαίνω το κόστος για να τελειώνει ο χαβαλές του κ. Μητσοτάκη ότι το πρόγραμμά μας δεν είναι κοστολογημένο. Αυτός τάζει «λαγούς με πετραχείλια», αυτός τάζει πράγματα που δεν θα συμβούν ποτέ. Πώς θα τα κάνετε αυτά κ. Μητσοτάκη; Με βασιλικό διάταγμα;

Φίλες και φίλοι

Έχουμε μέτωπο,

Απέναντι στη φαυλότητα, την αναξιοκρατία και την αλαζονεία.

Τρεις μήνες σχεδόν μετά την τραγωδία των Τεμπών άκουσα χθες εμβρόντητος τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάζει την μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης υποστήριξε ότι καταλαβαίνει τον θυμό των συγγενών των θυμάτων, αλλά δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Θα υπαγορεύσετε κύριε Μητσοτάκη τί θα κάνουν οι γονείς, που έχασαν τα παιδιά τους;

Κάθε μέρα πιστοποιείται με την αλαζονεία σας, ότι δεν έχει πάτο το βαρέλι της ηθικής σας παρακμής. Τα λέει αυτά ο Πρωθυπουργός που χρειάστηκε μια εβδομάδα για να κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει συγγνώμη!

Τα λέει αυτά ο Πρωθυπουργός που αποφεύγει να μας απαντήσει ποιου βουλευτή ή κομματικού στελέχους της ΝΔ ήταν ρουσφέτι η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη!

Τα λέει αυτά ο Πρόεδρος του κόμματος, που έχει υποψήφιο στα ψηφοδέλτια του τον Υπουργό,

που κάνει τον ανήξερο για το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας που εδώ και δύο χρόνια είχε στο συρτάρι του και το οποίο υποδείκνυε τους υπεύθυνους για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717.

Έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται «κυβέρνηση των άριστων» αυτοί που γέμισαν το κράτος με «γαλάζια» παιδιά όπως αποδεικνύεται και από τα βιογραφικά των πρωταγωνιστών της τραγωδίας των Τεμπών.

Για να σταματήσει να είναι το κράτος λάφυρο της εκάστοτε κυβέρνησης, προτείνουμε την στελέχωση όλων των διοικήσεων των οργανισμών και των νοσοκομείων,

Μέσα από ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Για να σας υπηρετούν Έλληνες με επάρκεια.

Και όχι για να υπηρετούν από αυτές τις θέσεις τους εκάστοτε ενοίκους του Μαξίμου,

συνεχίζοντας το πελατειακό κράτος που υπονομεύει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Όχι να υπηρετούν προς όφελος του εκάστοτε πρωθυπουργού, όχι προς όφελος του εκάστοτε κολλητού, αλλά προς όφελος όλων εσάς των πολιτών που πληρώνετε εκατομμύρια φόρους και θέλετε μία άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της ευρωπαϊκής κανονικότητας. Αυτήν την Ελλάδα οραματιζόμαστε, αυτήν την Ελλάδα θα υπηρετήσουμε

Δεσμεύομαι σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα: ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει τέλος στην αναξιοκρατία.

Φίλες και φίλοι

Σχηματίζουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία. Ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα ευθύνης και αλλαγής.

Βάζουμε φραγμό στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη γυρίζοντας ταυτόχρονα την πλάτη στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα που ήδη πληρώσαμε πολύ ακριβά.

Το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα εκπλαγούν διαπιστώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αναγεννάται.

Ήδη σήμερα έχουν εκπλαγεί. Ξεκίνησε νωρίς η γιορτής της Δημοκρατίας, ξεκινάει σήμερα εδώ στην Αθήνα και κορυφώνεται την Κυριακή το βράδυ με την ιστορική επανάκαμψη του δημοκρατικού κινήματος, του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

Επιστρέφει ενωμένη, ανανεωμένη και αποφασισμένη η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτόν τον τόπο, που να μην φέρει την υπογραφή ΠΑΣΟΚ

Που να μην είναι έργο του.

Γιατί η αλλαγή δεν είναι ένα απλό σύνθημα για λογοκλοπή.

Τη λέξη μπορείτε να την κλέψετε. Την Ιστορία δεν μπορείτε, γιατί είναι χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού λαού.

Είναι οι εικόνες, οι εμπειρίες της μεταπολίτευσης,

Οι εικόνες και οι εμπειρίες των μη προνομιούχων

Αυτών που έζησαν την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και την άρση των διακρίσεων.

Τη θεμελίωση του ΕΣΥ από τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό,

Τη θέσπιση του ΑΣΕΠ από τον Αναστάσιο Πεπονή.

Τα μεγάλα έργα υποδομής

Τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Τα ΚΕΠ, τη Διαύγεια, τον Καποδίστρια

Την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία από τις μεγαλύτερες εθνικές μας επιτυχίες.

Και σας ερωτώ: Κύριε Τσίπρα και κύριε Μητσοτάκη, πότε στηρίξατε έστω και μία από αυτές τις μεγάλες αλλαγές που σφράγισαν την ιστορία του τόπου, την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης;

Σε όλες ήσασταν εμπόδιο. Είστε η προμετωπίδα της συντήρησης και από τη Δεξιά και από την Αριστερά.

Γι’ αυτό, γυρίστε την πλάτη στη φαυλότητα, γυρίστε την πλάτη στη διχόνοια, γυρίστε την πλάτη στη συντήρηση από όπου και αν προέρχεται.

21 Μαΐου ανατέλλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας, ο ήλιος της προοπτικής, ο ήλιος της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο ήλιος της εθνικής αξιοπρέπειας.

Αυτό το πατριωτικό κίνημα είναι που ενέταξε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με άλυτο το Κυπριακό.

Αυτό το πατριωτικό κίνημα ήταν που διαχειρίστηκε με εθνική αξιοπρέπεια όλα τα ζητήματα με τα Βαλκάνια, την Τουρκία, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δεν ταιριάζει, κ. Τσίπρα, Ανδρέας Παπανδρέου και οι ιστορίες περί θάλασσας χωρίς σύνορα.

Δεν ταιριάζει Ανδρέας Παπανδρέου και “Πρέσπες του Αιγαίου”.

Αφήστε ήσυχο, στην αγκαλιά της Ιστορίας, τον μεγάλο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης. Το μόνο που του προσφέρατε είναι το δρόμο προς τη φυλακή.

Αλλά εμείς τότε σταθήκαμε όρθιοι. Και η σημερινή εποχή θυμίζει το «βρώμικο» ’89 που μας χτυπούσατε και οι δύο μαζί, και Δεξιά και Αριστερά. Όπως αντέξαμε τότε, θα αντέξουμε και τώρα. Όσο μας χτυπάτε, τόσο γινόμαστε ισχυρότεροι.

Είναι ολοφάνερο ότι τους ενοχλεί που γινόμαστε καθημερινά όλο και πιο δυνατοί.

Γιατί όραμά μας είναι μια κοινωνία πολιτών που ανακτά την εμπιστοσύνη της στο πολιτικό σύστημα

λυτρωμένη από την εναλλαγή δυο ξεθωριασμένων και διεφθαρμένων συστημάτων εξουσίας.

Συναντώ νέους ανθρώπους απογοητευμένους, διότι βίωσαν που λένε πολλά και είτε δεν κάνουν τίποτα είτε κάνουν ελάχιστα.

Σας καλώ να μας εμπιστευτείτε σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα απογοητεύσω κανέναν νέο άνθρωπο. Ελάτε μαζί. Εμείς δεν σας περιφρονούμε. Εμείς δεν σας εξαπατούμε. Εμείς σας δίνουμε προοπτική. Δεν σας δίνουμε τα pass των 150 ευρώ.

Μαζί θα αγωνιστούμε. Μαζί θα αλλάξουμε την πατρίδα μας. Μαζί το βράδυ της Κυριακής θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές.

Λίγες ημέρες, λίγες ώρες, πολύ αγώνα και το βράδυ της Κυριακής σας περιμένω για νέο πάρτι Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη, στα ιστορικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου να ζήσω αυτήν τη στιγμή. Και σας εγγυώμαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να είμαστε και ενωμένοι και δυνατοί, όπως άλλοτε.

Είμαι σπλάχνο από τα σπλάχνα της παράταξης. Και όλοι μαζί, εσείς που μείνατε στα δύσκολα, θα αναγεννήσουμε το δημοκρατικό αυτό κίνημα. Θα είμαστε εγγυητές καλύτερων ημερών. Θα είμαστε εγγυητές της Ελλάδας της αξιοπρέπειας. Θα είμαστε εγγυητές για τη νέα γενιά, για να ζήσει μέρες προοπτικής, με καλές θέσεις εργασίας.

Της νέας γενιάς που έχει ανάγκη ο τόπος να μείνει εδώ, να κάνει οικογένεια, να σταματήσει η φυγή των νέων στο εξωτερικό. Αυτό θα είναι το έργο της δημοκρατικής παράταξης.

Προσπαθούν να μας φορτώσουν τις ευθύνες των δικών τους αδιεξόδων.

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό μας επισείοντας κινδύνους που δεν υπάρχουν, όπως είναι ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

Για αυτό, τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες με ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαΐου. Δεν περνάει η τρομοκρατία.

Κυβέρνηση θα υπάρχει.

Το θέμα είναι αν θα υπηρετεί την εγχώρια ολιγαρχία ή όλους εσάς.

Η Δεξιά θα πέσει γιατί επιστρέφει δυναμικά η δημοκρατική παράταξη. Γιατί υπάρχει εναλλακτική, προοδευτική και δημοκρατική.

Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι ο κίνδυνος της ακινησίας και της παρακμής.

Κάποιοι λένε ότι δεν θέλαμε εμείς να συνεργαστούμε και έψαχνα κάποια σενάρια για να στρίψω δια του αρραβώνος.

Πιστεύετε ότι αυτοί θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας;

Ποτέ δεν ήθελαν συνεργασία μαζί μας.

Στόχος ήταν πάντα να λεηλατήσουν και εν τελεί να εξαφανίσουν τη δημοκρατική παράταξη.

Αυτό έκαναν το 89 αυτό επεδίωξαν και τώρα.

Ε λοιπόν θα αποτύχουν ξανά.

Αυτός ο νόθος δικομματισμός της διαφθοράς θα αποτύχει και πάλι.

Την Κυριακή το βράδυ η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ισχυρή.

Βολεύονται ο ένας με τον άλλον. Ο ένας λέει «μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο άλλος λέει «μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, θα πάει με τη ΝΔ».

Εμείς στέλνουμε μήνυμα σήμερα από εδώ από την Αθήνα: ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να πάνε και οι δύο σπίτι τους.

Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό παράδειγμα.

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης και ανάπτυξης.

Ένα νέο πρότυπο ηγεσίας και δημόσια διοίκησης.

Σκεφτείτε λοιπόν ποιον μπορείτε να εμπιστευτείτε;

Αυτούς που υπηρέτησαν την κυβέρνηση Καραμανλή, αριστερά και δεξιά;

Αυτούς που δεν έβγαλαν μία ανακοίνωση για τον δικαιωμένο κ. Γεωργίου μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Αυτούς που συγκυβέρνησαν με τον Καμμένο;

Αυτούς που έστησαν ένα παρακράτος υποκλοπών;

Αυτοί που χτυπούν μαζί τις ανεξάρτητες αρχές που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ;

Αυτόν που σας υποσχόταν σεισάχθεια και κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

αλλά πούλησε τα κόκκινα δάνεια του λαού στον εκβιασμό των funds;

Αυτόν που μας καλεί σε προοδευτικά μέτωπα,

αλλά ξεπλένει την κυβέρνηση Καραμανλή

και έχει στα ψηφοδέλτια του τον εκπρόσωπό και στενότερο συνεργάτη του;

Αυτόν που συγκυβέρνησε με τον Καμμένο και τώρα έχει στα ψηφοδέλτιά του το μισό κόμμα των ΑΝΕΛ;

Αυτόν που στελέχη του δηλώνουν διατεθειμένα να συνεργαστούν μέχρι και με τον Βελόπουλο για μία καρέκλα εξουσίας;

Ή μήπως είναι αξιόπιστος ο κύριος Μητσοτάκης, που ήρθε ως φιλελεύθερος και έκανε τα ίδια και χειρότερα με τον κ. Τσίπρα στους θεσμούς και το κράτος δικαίου;

Ο πρωθυπουργός των Πάτσηδων, που κερδοσκόπησαν πάνω στους κόπους του ελληνικού λαού;

Ο πρωθυπουργός που πορεύεται χέρι χέρι με τον Καρατζαφερη και έχει κάνει τα παιδιά του πρωτοκλασάτους υπουργούς;

Ο πρωταγωνιστής του παρακράτους των υποκλοπών που εξέθεσε παγκοσμίως τη χώρα

και έφτασε να παρακολουθεί εκτός από μένα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων;

Ο αρχηγός των «πάτσηδων» που αγόραζαν εκατομμύρια δάνεια δικά σας για να κερδοσκοπήσουν με τους κόπους και τις θυσίες σας.

Κανείς από τους δύο δεν σέβεται τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη το κράτος δικαίου

Εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας και οι δύο: ο ένας με τις υποκλοπές, ο άλλος με τα δημοψηφίσματα. Έχουν κάνει τη χώρα αρνητικό θέμα σε πολλά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Εμείς δεν παίρνουμε μεζούρα μεταξύ τους. Είμαστε στην απέναντι όχθη γιατί είμαστε η δημοκρατική παράταξη των αρχών, των αξιών, της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της διάκρισης των εξουσιών.

Αυτά δεν μπαίνουν σε παζάρια εξουσίας κύριοι.

Θέλω τώρα, ελληνικέ λαέ, να φανταστείς: Αν ο δικός μου στενότερος συνεργάτης έστηνε ένα παρακράτος υποκλοπών και εγώ το συγκάλυπτα, θα υπήρχα σήμερα στο πολιτικό σύστημα;

Αν εμένα, ο στενότερός μου συνεργάτης, μοίραζε άδειες καναλιών σε φιλικά προσκείμενους ολιγάρχες, τον καταδίκαζε η ελληνική δικαιοσύνη, και συνέχιζα να τον έχω δίπλα μου, θα υπήρχα σήμερα σε ένα κανονικό ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα;

Για αυτό λέω ότι, αν θέλουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, πρέπει να πάνε στα σπίτια τους και τα δύο αυτά συστήματα εξουσίας. Γιατί υπονομεύουν κάθε προοπτική, κάθε δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Υπονομεύουν ευθέως το μέλλον του ελληνικού λαού.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον αυταρχισμό και στην παρακμή

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για την Ελλάδα του μέλλοντος

Για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας

Για την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας.

Στις 21 Μαΐου ζητώ από κάθε δημοκράτη και προοδευτικό Έλληνα να γυρίσετε την πλάτη στην αναξιοκρατία, στον διχασμό και στην περιφρόνηση των πραγματικών κοινωνικών ζητημάτων.

Χαμένη ψήφος δεν είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Χαμένη ψήφος είναι σε αυτούς που 8,5 χρόνια κάνουν ό,τι μπορούν, όχι για εσάς, αλλά για αυτούς και την καρέκλα.

Χαμένη ψήφος δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ. Είναι σε αυτούς που περιφρονούν τα πραγματικά σας προβλήματα, την καθημερινότητά σας.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για τις γενναίες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι σταθερότητα. Είναι ελπίδα. Είναι αξιοπρέπεια.

Για αυτό, σηκώστε περήφανα τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης.

Την πράσινη σημαία της ελπίδας,

Την πράσινη σημαία της Δικαιοσύνης

Την πράσινη σημαία της Αλληλεγγύης

Σηκώστε την ξανά για να οικοδομήσουμε μαζί την Ελλάδα του μέλλοντος. Την κανονική Ελλάδα. Την ευρωπαϊκή Ελλάδα. Την Ελλάδα που θα είναι πραγματικά στήριγμα στη μεσαία τάξη και σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα μη προνομιούχο.

Μας έμειναν μόνο λίγες ημέρες. Σας ζητώ, λοιπόν, ως τελευταία χάρη, σε αυτήν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση: πάρτε τον αγώνα, την αγωνία, την ελπίδα στα δικά σας τα χέρια. Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, μαζί, ενωμένοι, δυνατοί, αναγεννάμε το λαογέννητο κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Το κίνημά μας, το ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί αγωνιστείτε.

Στις 21 Μαΐου θα είμαστε νικητές. Ανατέλλει μια νέα ημέρα, μια νέα σελίδα στο βιβλίο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Το ΠΑΣΟΚ ξανάρθε ως πρωταγωνιστής και όλοι εσείς το αποδεικνύεται με τη σημερινή αυτή «λαοθάλασσα».

Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας από τα βάθη της καρδιάς μου.

Και δεσμεύομαι ότι δεν θα απογοητεύσουμε ποτέ κανέναν Έλληνα, κανέναν προοδευτικό δημοκράτη.

Εδώ είναι το γνήσιο σπίτι της προόδου.

Εδώ είναι το γνήσιο σπίτι της δημοκρατίας.

Εδώ είναι η ελπίδα.

Εδώ είναι η προοπτική.

Καλή δύναμη και καλό μας αγώνα. 21 Μαΐου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ημερομηνία της νίκης. Δώστε αγώνα και το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής των εθνικών εκλογών.

Πόσες Ελληνίδες και πόσοι Έλληνες δεν συγκινούνται με αυτό το τραγούδι και με αυτήν τη σημαία! Για αυτό έχουμε χρέος να τους κάνουμε να ξαναπούν «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια».

21 Μαΐου, συγκρουόμαστε με τα κατεστημένα συμφέροντα και κάνουμε την αγάπη για αυτό το κίνημα ελπίδα. Συγκρουόμαστε με ό,τι κρατάει την Ελλάδα δεμένη πίσω στο παρελθόν. Συγκρουόμαστε με τη διχόνοια, με τις ψηφιακές συμμορίες που δηλητηριάζουν τους νέους ανθρώπους στο διαδίκτυο.

Συγκρουόμαστε με ό,τι υπηρετεί το σύστημα, το καθεστώς του αυταρχισμού του κ. Μητσοτάκη. Γιατί εδώ είναι ο πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «χρυσός» χορηγός.

Για αυτό, λοιπόν, αγώνα, αγώνα, αγώνα. 21 Μαΐου η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ θα σημάνει την αναγέννηση της πατρίδας.

Σας ευχαριστώ. Να είστε καλά. Είμαι σίγουρος για τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι το ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνει ο δημοκρατικός λαός της Αθήνας, σήμερα, δονεί σε όλη τη χώρα και συγκινεί. Σήμερα, οι δημοκράτες αγκαλιαστείτε. Μαζί θα νικήσουμε.

Απέναντί μας είναι αυτοί, που έφτασαν να εργαλειοποιήσουν ακόμη και τον νεοναζισμό της Χρυσής Αυγής.

Οι μεν δήθεν αριστεροί να μην ψηφίσουν να εμποδίσει η Δημοκρατία μας τους φονιάδες του Φύσσα και των μεταναστών να πάρει μέρος στις εκλογές.

Και ο δε κ. Μητσοτάκης να μετράει δημοσκοπικά το κόμμα των νεοναζί για να δει πώς θα πράξει.

Μόνο αυτή η παράταξη αξιακά, δημοκρατικά, μπήκε ιστορικά απέναντι στο φαινόμενο του νεοναζισμού στην πατρίδα μας.

Και όσον αφορά στους νεογενίτσαρους της ΝΔ, που είχαν το θράσος να πουν ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις ανήκουν στο παρελθόν: ΟΧΙ κύριοι. Έχει μνήμη ο ελληνικός λαός και τιμά αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.

Αυτό είναι το δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα που εγγυάται και την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια απέναντι στα άκρα του πολιτικού συστήματος. Εμείς δεν παίζουμε με τα άκρα. Εμείς είμαστε απέναντι από όσους υπονομεύουν τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον.

Για αυτό, αγώνα ξανά. 21 Μαΐου είμαστε νικητές όλοι μαζί. Όλοι μαζί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ