Παρασκευή 19.07.2024

Νίκη Κεραμέως: Επίδομα μητρότητας σε εργαζόμενες μητέρες σε τέως ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΜΜΕ – Αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022

Αναδρομικά σε χιλιάδες μητέρες

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ένα πλήρες πλέγμα προστασίας της μητρότητας, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ένα πλήρες πλέγμα προστασίας της μητρότητας, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN, τονίζοντας ότι «γι’ αυτό τον λόγο έχουν ληφθεί πάρα πολλές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση για την προστασία της, και για τη συμφιλίωση προσωπικής ζωής και επαγγελματικής».

Αναδρομικά σε χιλιάδες μητέρες

«Στόχος μας να βοηθήσουμε τις μητέρες να συνδυάσουν αυτούς τους δύο ρόλους. Σκεφτείτε τρία κομμάτια προστασίας: το πρώτο είναι η άδεια κύησης και λοχείας, το επίδομα γέννησης και το τρίτο είναι η άδεια μητρότητας, η οποία ήταν 6μηνη και έγινε 9μηνη. Το 2023 μπήκαν για πρώτη φορά και οι αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες και οι ελεύθερες επαγγελματίες», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «είχαν μείνει όμως κάποιες εργαζόμενες εκτός. Μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες υπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση που επεκτείνει το μέτρο και σε αυτές τις κατηγορίες. Και εμπίπτουν αναδρομικά, από γεννήσεις που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμα κι αν έχεις γεννήσει τότε, το αίτημά σου γίνεται αποδεκτό από τον εργοδότη».

πηγή parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ