Πέμπτη 27.01.2022

Νεκρός απο κορωνοϊό 48χρονος στην Κρήτη – «Ανέβαλλε συνεχώς τον εμβολιασμό του επειδή άκουγε συνωμοσιολόγους»

Ήταν διασωληνωμένος 40 μέρες σε ΜΕΘ  – «Πόσο σκληρό είναι να βλέπεις έναν άνθρωπο να μετανιώνει λίγο πριν  πεθάνει»

«Το ανέβαλα γιατρέ μου το εμβόλιο, δεν πρόλαβα, με πρόλαβε ο ιός». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια ενός πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος μετά από 40 ολόκληρες μέρες δισωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου της Κρήτης έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο άτυχος πατέρας ήταν εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη, ο οποίος ήταν κοντά του μέχρι και την τελευταία στιγμή που έφυγε από τη ζωή ο 48χρονος πατέρας, είπε στο protothema.gr ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν από την πλειοψηφία των πολιτών που παρασύρονται καθημερινά από διάφορους συνωμοσιολόγους κατά του εμβολίου με αποτέλεσμα να αναβάλει συνεχώς το εμβόλιό του από φόβο, να καταλήξει στο νοσοκομείο και να αφήσει ορφανά τα παιδιά του.

Ο Ανέστης Κιούλπαλης περιγράφει στο protothema.gr τον σκληρό αγώνα που έδωσε ο 48χρονος πατέρας, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 5 Νοεμβρίου στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή χωρίς τελικά να καταφέρει να βγει νικητής.

«Πόσο σκληρό είναι ένας άνθρωπος να πρέπει να περάσει έναν τέτοιο γολγοθά κλεισμένος μέσα σε μια πλήρη απομόνωση ενός νοσοκομείου, να είναι μακριά από τους αγαπημένους του ανθρώπους, να καταλαβαίνει ότι έρχεται το τέλος του για να συνειδητοποιήσει το λάθος του: την αναβολή του εμβολίου του. Και να τον βλέπεις να μετανιώνει μέσα σε μια εντατική ενός νοσοκομείου».

Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία γιατί ο 48χρονος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, εκαιδευτικός στο επάγγελμα και ανεμβολίαστος. Δεν είχε προβλήματα υγείας, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά είχε παρασυρθεί κι αυτός όπως και άλλοι πολίτες από διάφορορυς συνωμοσιολόγους οι οποίοι λένε ότι ο κορωνοϊός είναι μια γριπούλα κι ότι θα περάσει.

Νόσησε πολύ βαριά με αποτέλεσμα να παραμείνει διασωληνωμένος πάνω από 40 ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας. Από την πρώτη στιγμή ήμουν κοντά του, τον παρακολουθούσα και θυμάμαι χαρακτηριστικά να μου λέει: «Δυστυχώς το ανέβαλα το εμβόλιο, δεν πρόλαβα και με πρόλαβε ο ιός». Το είχε μετανιώσει αλλά δυστυχώς ο ιός είχε ήδη κάνει καλά τη δουλειά του.

Έδωσε μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή και να μην αφήσει ορφανά τα παιδιά του. Είχε αρνητικοποιηθεί κιόλας, αυτό μας έδειχναν τα τελευταία μοριακά τεστ που του κάναμε και τον είχαμε μεταφέρει από τη ΜΕΘ Covid στη κανονική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Ο κορωνοϊός όμως του είχε βλάψει ήδη τα ζωτικά του όργανα, είχε γίνει τραχειοστομία, είχαν πειραχτεί οι πνεύμονες και δεν μπορούσε ποτέ να βγει από τον αναπνευστήρα με αποτέλεσμα να ανακυκλώνονται οι λοιμώξεις και να αφήσει την τελευταία του πνοή, τα ξημερωμάτα της Δευτέρας. Δυστυχώς, κατέληξε με σηψαιμία και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν οικογενειάρχης, δεν ήταν από τους φανατικούς αντιεμβολιαστές απλώς είχε παρασυρθεί με αυτά που διάβαζε και άκουγε κατά του κορωνοϊού, ότι ο ιός είναι μια γριπούλα κι ότι θα περάσει χωρίς τα εμβόλια.

Η έκκληση ενός γιατρού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας προς το κοινωνικό σύνολο είναι «να μην ακούτε τις αντιεπιστημονικές μπούρδες γιατί ξεκληρίζονται οικογένειες.Πρέπει να κάνουμε τα εμβόλια και να προσέχουμε», λεέι στο protothema.gr ο κ. Ανέστης Κιούλπαλης.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ