Σάββατο 26.11.2022

Νέες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ΑμΕΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική – Απειλές και σε γονείς

Νέες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική με γονείς να υποστηρίζουν ότι υπάλληλοι χτυπούσαν τα παιδιά τους και απειλούσαν τους ίδιους να μην μιλήσουν.

«Ερχόταν το παιδί και μου έλεγε “ο Γιάννης μου σφίγγει τα χέρια, με πονάει, δέρνει τα παιδιά. Με έδειρε ο Γιάννης, δεν καθόμουν καλά. Πάλι με πόνεσε ο Γιάννης“».

«Το είδα το παιδί αδυνατισμένο με ένα χαμένο βλέμμα. Πήγα στην ΓΑΔΑ και είπα όλα αυτά που είχα στείλει και στον Συνήγορο του Πολίτη».

Οι καταγγελίες που φτάνουν και στο κοινωνικό δίκτυο 4amea κάνουν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές προς τα παιδιά, αλλά και για επειλές  προς τους γονείς για να μην μιλήσουν. Όπως δήλωσε η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου «μια γιαγιά που της είχε έρθει το παιδάκι της  με μια δαγκωνιά στο μάγουλο της είπαν να μην τολμήσει να πει ότι έγινε αυτό εδώ γιατί θα υπογράψουμε ότι μας ήρθε έτσι το παιδί από το σπίτι και θα σου πάρουμε το παιδί με εισαγγελική παραγγελία».

Να σημειωθεί ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κέντρου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση, ούτε ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων του Κέντρου.

Πηγή: enikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ