Σάββατο 02.03.2024

“Νέα Αριστερά” το όνομα του νέου φορέα των “11” – Χαρίστης: “Θέλουμε κάτι νέο, μια αξιόπιστη και μαχητική Αριστερά”

Προς ολοταχώς για τις ευρωεκλογές και τον σχηματισμό νέου κόμματος βάζουν οι «11» που αποχώρησαν, με επικεφαλής της «Νέας Αριστεράς» τον Αλέξη Χαρίτση

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (04/12) στο Σεράφειο, οι «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάσαν επίσημα τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα τους. Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Σία Αναγνωστόπουλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξη Χαρίτση, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα.

Την προσφώνηση της εκδήλωσης, που μεταδόθηκε και στη νοηματική, έκανε η Αναστασία Κότσαλη, αναφέροντας ότι παρεμβάσεις θα έκαναν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νάσος Ηλλιόπουλος.

Nea_Aristera_Sima

 

Δείτε φωτογραφίες: 

Anakoinoseis_KO_11_20
Anakoinoseis_KO_11_19
Anakoinoseis_KO_11_18
Anakoinoseis_KO_11_17
Anakoinoseis_KO_11_16
Anakoinoseis_KO_11_15
Anakoinoseis_KO_11_14
Anakoinoseis_KO_11_13
Anakoinoseis_KO_11_12
Anakoinoseis_KO_11_11
Anakoinoseis_KO_11_10
Anakoinoseis_KO_11_9
Anakoinoseis_KO_11_8
Anakoinoseis_KO_11_7
Anakoinoseis_KO_11_6
Anakoinoseis_KO_11_5
Anakoinoseis_KO_11_4
Anakoinoseis_KO_11_3
Anakoinoseis_KO_11_2
Anakoinoseis_KO_11_1

 

Την πρώτη παρέμβαση έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή».  «Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας» είπε η πρώην υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως ήταν δύσκολο αλλά τελικά «εύκολο είναι αυτό που υποδεικνύει η συνείδησή μας». «Το πρώτο βήμα είναι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ανακοινώνουμε», σημείωσε, ενώ έπλεξε εγκώμιο του επικεφαλής του νέου φορέα, Αλέξη Χαρίτση, τονίζοντας ιδιαίτερα την επάρκεια και το ήθος του.

Axtsioglou_Nea_Aristera
Axtsioglou_Xaritsis_Nea_Aristera

«Σήμερα ξεκινάμε από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Γιατί αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την επικράτηση της ΝΔ» πρόσθεσε. «Μας ρωτανε που βλεπετε τον εαυτό σας σε αυτό τον χάρτη. Και απαντάμε πουθενά» δήλωσε, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται να συμβιμβαστούν με αυτόν τον πολιτικό χάρτη. «Δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει» τόνισε. «Φιλοδοξία να δώσουμε απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκινάμε με ελπίδα και ευθύνη, με χαρά και υπερηφάνεια με τους φόβους που αρνηθηκαμε με τους αντιπάλους που επιλέξαμε, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε με μια αιχμή στη Δώρα Αυγέρη μιλώντας για «τελευταίο απεριτίβο πριν το κύριος πιάτο». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για την περηφάνια της Αριστεράς και την εναντίωση στις κυρίαρχες πολιτικές. «Έχουμε επίγνωση» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Έχουμε κριτική προσέγγιση στο παρελθόν μας, αλλά δεν είμαστε και στο ρεύμα του Μεσαίωνα του αυτομαστιγώματος. Δεν είμαστε στρατηγοί που κάνουμε παλιές μάχες αλλά καινούργιες. Δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής», σημειώνοντας ότι: «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική».

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Κανένα όμως ταξίδι δεν ξεκινά από το μηδέν», τα πρώτα λόγια του Αλέξη Χαρίτση. Ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας περήφανος για «όσα καταφέραμε», κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική. «Πρέπει να πω ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες και ειδικά σήμερα, με την εκδήλωση, είναι κάτι που μας συγκινεί βαθιά. Δημιουργείται κάτι νέο και ελπιδοφόρο που μας γεμίζει με ευθύνη. να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών χιλιάδων πολιτών που ήδη αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας. Κάνουμε σήμερα το πρώτο βήμα, αλλά δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Γνωριζόμαστε. Η ομάδα μας αποτελείται από πρόσωπα με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε από διαφορετικές διαδρομές. Δεν θα απαρνηθούμε αυτό που υπήρξαμε. Για πάντα περήφανοι που πετύχαμε την έξοδο από τα μνημόνια. Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική. Για την καταπολέμηση ανισοτήτων. Για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Για την συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι στόχος να επιστρέψουμε πίσω τον χρόνο. Θέλουμε κάτι νέο. Μια αξιόπιστη και μαχητική αριστερά. Ανοιχτόμυαλη που δεν κρύβει τις προθέσεις της. Πιστεύουμε σε μια κοινωνία ισότητας. Με ελευθερία και δημοκρατία. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θα απαντά και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Μας ενώνει το όραμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα με ελευθερία και δημοκρατία» ανέφερε στη συνέχεια. «Η βαρύτητα ήττα στις εκλογές δεν οδήγησε σε μια ιδεολογικοπολιτική συζήτηση» ανέφερε λίγο αργότερα o Αλέξης Χαρίτσης και επιτέθηκε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Να εμπνεύσουμε τους Αριστερούς πολίτες» τονισε και προανήγγειλε την κάθοδο στις ευρωεκλογές. «Η μάχη των Ευρωεκλογών είναι μια αναμέτρηση στην οποία θα συνενώσουμε δυνάμεις με όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή πορεία, ώστε να καταγραφεί η εδραίωση του νέου πολιτικού μας χώρου. Σε αυτήν την μάχη θα είμαστε εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι στόχος τους είναι καταρτίσουν ένα συγκεκριμένα και τεκμηριωμένο πρόγραμμα αλλά και να φτιάξουν ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς. «Θέλουμε να κάνουμε πολιτική αλλιώς και να φέρουμε κοντά μας ανθρώπους που μέχρι χθες δεν ήταν μαζί μας» σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης και συνέχισε:

«Αυτή συνάντηση είναι το πρόπλασμα γι’ αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Μια αριστερά του 21ου αιώνα» δήλωσε και κάλεσε στο βήμα τους υπόλοιπους 10 βουλευτές και αποκάλυψε ότι το όνομα είναι «Νέα Αριστερά».

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ