Τετάρτη 30.11.2022

Ν. Μηταράκης: “Μιλάμε με τα έργα στο νησί της Χίου”

«Μιλάμε με έργα, η Χίος αλλάζει και μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της ανάπτυξης», δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης από το χώρο του εργοταξίου της οδού Ιωάννου Χρήστου.
«Τα έργα στο νησί προχωρούν, η Χίος αλλάζει και μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της ανάπτυξης. Το νησί μας δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έργα που είχαν βαλτώσει, σήμερα βλέπουμε να γίνονται πράξη. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που τα παιδιά μας μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν πλέον στον τόπο τους, δίχως περιορισμούς.
Στην πολιτική μιλάμε με έργα. Και βλέπω πως ο Δήμος Χίου ολοκληρώνει την οδό Χρήστου τις επόμενες ημέρες, ένα σημαντικό συνοδό έργο για το αεροδρόμιο της Χίου που προχωράει ταχύτατα η κατασκευή του διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων”, σημείωσε.

Το πρωί του Σαββάτου, 5/11/22, ο Υπουργός συνάντησε τον Δήμαρχο του νησιού Σταμάτη Κάρμαντζη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο, σχετικά με το έργο της «Επισκευής – Αναβάθμισης – Διαμόρφωσης των υπαρχόντων κτηριακών εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου». Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, από τον Δεκέμβριο του 2021, με το πόσο των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Εντός του 2023 υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του διαγωνισμού και η συμβασιοποίηση του έργου, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ο Υπουργός παρευρέθηκε επίσης στον αγιασμό του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου, καθώς και στην εκδήλωση για τον αγιασμό των θεμελίων του πρώτου ξενοδοχείου πέντε αστέρων στο νησί της Χίου, η ανέγερση του οποίου υλοποιείται από την οικογένεια Καλλιμασιά.

Σχολιάζοντας ο Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν “πρώτον, πως η Χίος ξεπέρασε το μεταναστευτικό. Δεύτερον, πως προχωράνε τα μεγάλα έργα υποδομής. Τρίτον, ότι θεμελιώσαμε το νησιωτικό ΦΠΑ, τέταρτον, ότι λειτουργεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος”.
Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ