Κυριακή 24.09.2023

Μυστήριο με τον ουρανοξύστη 40 ορόφων χωρίς παράθυρα στη Νέα Υόρκη -Οι θεωρίες συνωμοσίας

Πολλές οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον ουρανοξύστη χωρίς παράθυρα στη Νέα Υόρκη / Φωτογραφία: Shutterstock

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπερδευτεί με την ύπαρξη ενός μυστηριώδους ουρανοξύστη, ύψους 40 ορόφων, στη Νέα Υόρκη.

Το περίεργο κτίριο ξεχωρίζει από τα γύρω του και έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών περαστικών, που απορούν με την παρουσία του. Η τσιμεντένια όψη του δεσπόζει σε ύψος 40 ορόφων, αλλά δεν υπάρχουν παράθυρα στον ορίζοντα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αναρωτιούνται τι στο καλό συμβαίνει στο εσωτερικό του.

Από ένα γραφείο για βρικόλακες μέχρι το αρχηγείο των Men in Black, κυκλοφορούν τρελές θεωρίες για το τι κρύβεται πίσω από τις πόρτες του. Κάθε λίγα χρόνια, εικόνες και βίντεο από τον απόκοσμο ουρανοξύστη διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το 2017 ο Τομ Χανκς έγραψε στο Twitter: «Αυτό είναι το πιο τρομακτικό κτίριο που έχω δει ποτέ! Τι στο διάολο συμβαίνει εκεί μέσα;».

Για ποιον σκοπό χρησιμοποιείται, λοιπόν, αυτό το κτίριο; Οι θεωρίες περί εξωγήινων και «ανθρώπων-σαύρες» δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα, ωστόσο ο ουρανοξύστης φέρεται να έχει ενδιαφέρον αλλά και κάποια σκοτεινά μυστικά.


Η είσοδος του μυστηριώδους ουρανοξύστη χωρίς παράθυρα / Φωτογραφία: Getty Images

Για ποιον λόγο φτιάχτηκε και ως τι χρησιμοποιείται σήμερα;

Ο ουρανοξύστης βρίσκεται στην οδό Thomas Street 33 στη Νέα Υόρκη και είναι επίσης γνωστός ως Long Lines Building. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μεταξύ 1969 και 1974 για να στεγάσει τον εξοπλισμό τηλεφωνικής μεταγωγής της AT&T (American Telephone and Telegraph Company) – ένας από τους σημαντικότερους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους στις ΗΠΑ.

Ο εξοπλισμός απαιτούσε μεγάλο χώρο και ασφαλή τοποθεσία, γι’ αυτό και οι όροφοι του κτιρίου είναι ψηλότεροι από τον μέσο όρο. Παρότι είναι τόσο ψηλό όσο ένας πύργος 40 ορόφων, στην πραγματικότητα έχει μόνο 29 ορόφους. Φημολογείται, επίσης, ότι ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε αρχικά για να αντέξει μια πυρηνική έκρηξη και είχε αρκετά τρόφιμα ώστε να κρατήσει 1.500 ανθρώπους στη ζωή για δύο εβδομάδες σε περίπτωση καταστροφής.


Η φαντασία των χρηστών του Διαδικτύου για τη χρήση του ουρανοξύστη οργιάζει / Φωτογραφία: Shutterstock

Από τότε που χτίστηκε λειτούργησε ως τηλεφωνικό κέντρο υπεραστικών κλήσεων της AT&T μέχρι το 1999, όταν η εταιρεία μετακόμισε αλλού. Σήμερα, ο ουρανοξύστης χωρίς παράθυρα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μερικές φορές για τον αρχικό του σκοπό -του τηλεφωνικού κέντρου-, από ορισμένους τοπικούς φορείς ανταλλαγής.

Άλλοι χώροι του κτιρίου φέρονται να χρησιμοποιούνται ως κέντρο δεδομένων υψηλής ασφάλειας. Τώρα, είναι περισσότερο γνωστό ως 33 Thomas Street, αντί για το κτίριο AT&T ή το κτίριο Long Lines.

Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τον ουρανοξύστη

Ωστόσο, μια έρευνα του The Intercept το 2016 αποκάλυψε πως εντός του κτιρίου υπάρχουν περισσότερα απ’ όσα φαίνονται με το μάτι. Μαζί με πλήθος θεωρητικών συνωμοσίας, πιστεύεται ότι πρόκειται για μια μυστική βάση της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας). Η έρευνα, που περιλαμβάνει έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden, παρέχει «αδιάσειστα στοιχεία» ότι η 33 Thomas Street έχει χρησιμεύσει ως τοποθεσία παρακολούθησης της NSA), με την κωδική ονομασία TITANPOINTE.

Το Intercept ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με έναν πρώην μηχανικό της AT&T, «υπάρχει ένας σημαντικός διεθνής “διακόπτης πύλης” που δρομολογεί τις τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και χωρών σε όλο τον κόσμο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπηρεσία έχει παρακολουθήσει αυτές τις κλήσεις από μια ασφαλή εγκατάσταση μέσα στο κτίριο της AT&T και πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους χώρους παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο ουρανοξύστης χωρίς παράθυρα στη Νέα Υόρκη έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας

Τα έγγραφα του Έντουαρντ Σνόουντεν που διέρρευσαν υποστηρίζουν ότι η δομή χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων φαξ και δεδομένων στο Διαδίκτυο και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά με την ονομασία «Project X». Η NSA αρνήθηκε να σχολιάσει στο The Intercept την έρευνα, και έτσι το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις πόρτες του κτιρίου παραμένει μυστήριο.

Οι άλλες θεωρίες

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλίνουν προς διάφορες θεωρίες, ενώ άλλοι δεν είναι τόσο πεπεισμένοι. Ένας χρήστης του Redditor έγραψε «Πιθανότατα κέντρο δεδομένων και δεν καταλαμβάνεται από ανθρώπους», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Είναι ένα κεντρικό γραφείο τηλεπικοινωνιών, δεν είναι καθόλου μεγάλο μυστήριο, οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν αρκετά. Είναι κλιματιζόμενο λόγω του εξοπλισμού».


Ποιο είναι το μυστικό πίσω από τον ουρανοξύστη 29 ορόφων χωρίς παράθυρα / Φωτογραφία: Shutterstock

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες του Twitter σχολίασαν «Ώστε εδώ μένουν τώρα όλοι οι βρικόλακες;» και «Μοιάζει με κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει στο Dune». Η θεωρία των βαμπίρ αποδείχθηκε δημοφιλής, καθώς οι χρήστες αστειεύτηκαν πως δεν θα μπορούσαν να εργαστούν υπό το φως του ήλιου να μπαίνει από τα παράθυρα.

Άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι μικροί πράσινοι εξωγήινοι και άλλα εξωγήινα πλάσματα κρύβονται μακριά από τον κόσμο, πίσω από τους απόκοσμους τοίχους των κτιρίων. Ένας χρήστης είπε «εδώ κρατάνε τους εξωγήινους» και ένας άλλος πρόσθεσε «100% αρχηγείο σαύρας». Ένας άλλος μάντεψε «πιστεύω ότι είναι το αρχηγείο των Men in Black», ενώ κάποιος άλλος αναρωτήθηκε «Είναι η Gotham city;», αστειευόμενος ότι ο ουρανοξύστης ανήκει στον Batman.

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ