Κυριακή 28.05.2023

Μουσικό Σχολείο Χίου: Θέατρο και μουσικό αφιέρωμα σε Μαρκόπουλο και ρεμπέτικο (video)

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκτεθούν, να «αποκαλυφθούν», στην τοπική κοινωνία είναι για το Μουσικό Σχολείο Χίου η διοργάνωση των εκδηλώσεων τους.

Τα Σύνολα Κλασικής, Παραδοσιακής, Λαϊκής μουσικής, Χορωδίας του σχολείου, αλλά και το θεατρικό τμήμα παρουσιάζουν τις δουλειές τους το τριήμερο, 9 με 11 Μαΐου 2023, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

«Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να σας δώσουμε την δυνατότητα να αντιληφθείτε την αναγκαιότητα των Μουσικών Σχολείων, αποκτώντας μια πιο σφαιρική γνώση για το έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά τους», σημείωσε ο διευθυντής του σχολείου Τάσος Κουτσοδόντης παρουσιάζοντας καταρχήν στη συνέντευξη τύπου τη συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία.

Για τη μουσικοθεατρική παράσταση του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας «Γέφυρα» του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ μίλησε η Πρόεδρος Σοφία Μιχάλα αλλά και η σκηνοθέτρια- εμψυχώτρια της παράστασης Ευγενία Ασλανίδη. Εχει τίτλο «Ιδιοι και διαφορετικοί… ζούμε μαζί», που βασίζεται στο παραμύθι του Νικόλα Ανδρικόπουλου «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους».

Η πρώτη ημέρα κλείνει με την παρουσίαση του θεατρικού τμήματος του σχολείου, που φέτος προχώρησε στη δραματοποίηση του έργου της Σώτης Τριανταφύλλου «Πιτσιμπούργκο», σε διδασκαλία της Μαρίας Ρεβελάκη.
Συμμετέχουν επίσης δύο μαθητές από 1ο ΕΠΑΛ Χίου και το 1ο ΓΕΛ Χίου. Στην αρχή της εκδήλωσης, 7.30 μ.μ. στις 9/5, θα γίνει παρουσίαση μουσικών έργων από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου.

Την Τετάρτη, 10 Μαΐου, το σύνολο του σχολείου και στο τμήμα της Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής θα παρουσιάσουν αφιέρωμα στο Γιάννη Μαρκόπουλο και στο έργο του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε διδασκαλία και μουσική διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου.

Τέλος την Πέμπτη, 11 Μαΐου, το Α’ μέρος θα είναι ένα αφιέρωμα στον Ακη Πάνου από το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής του σχολείου, σε διδασκαλία και μουσική διεύθυνση του Ακη Παραλίκα.

Στο Β’ μέρος το Σύνολο Ρεμπέτικης μουσικής του Λυκείου θα παρουσιάσει μια ιστορική και μουσική αναδρομή στον κόσμο του ρεμπέτικου τραγoυδιού, υπό τον τίτλο «Ρεμπέτικο: το “blues” του προλεταριάτου και της προσφυγιάς», σε διδασκαλία των Φαίδρας Γιαννέλου και Μιχάλη Πιλαβά.

Συνεργασία Μουσικού Σχολείου Χίου με Κέντρο Ημέρας “Γέφυρα”
Στη σκηνή από τη Θεατρική Ομάδα Μουσικού Σχολείου Χίου το «Πιτσιμπούργκο»
Μουσικά αφιερώματα σε Γ. Μαρκόπουλο και ρεμπέτικο

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ