Δευτέρα 15.07.2024

Μωραϊτης, Καρανίκας και τρολ κατά Καρτερού: Το «πραξικόπημα» στον ΣΥΡΙΖΑ έχει την υπογραφή ή ανοχή του Τσίπρα

Η πρόσκληση του αρθρογράφου και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να «φωνάξουν» κατά του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε νέο κύκλο εσωστρέφειας στο κόμμα

moraitis-karanikas-xr
Νέα φάση εσωστρέφειας φαίνεται ότι προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ το προσκλητήριο Καρτερού στα στελέχη του κόμματος για εξέγερση κατά του Στέφανου Κασσελάκη με υποστηρικτές του να αναλαμβάνουν την αντεπίθεση.

Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καρανίκας αλλά και τρολ όπως η «Πεν Νταλαούρα» πήραν ξεκάθαρη θέση κατά του αρθρογράφου και εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Νίκος Μωραΐτης «όταν μιλάει ο Καρτερός (που του έχω μεγάλο σεβασμό), μιλάει και ο Τσίπρας μαζί. Άρα, για 2η φορά μετά το Συνέδριο, το «πραξικόπημα» έχει την υπογραφή ή ανοχή του».

«Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος κόμματος συμπεριφέρεται έτσι στον νυν. Βαθιά απογοήτευση» καταλήγει στην ανάρτησή του.

Πιο αναλυτική ήταν η απάντηση του Νίκου Καρανίκα ο οποίος χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «νομενκλατουρα», «ιερές αγελάδες» και «αναχρονιστικά τοτέμ» για τον Θανάση Καρτερό τον οποίο «φωτογραφίζει» αλλά δεν κατονομάζει στην ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα στελέχη, τα μέλη και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «απογαλακτιστεί (σ.σ. από τον Αλέξη Τσίπρα) την ημέρα του συνεδρίου όπου ο Τσιπρας πρότεινε επανεκλογή προέδρου και τα μέλη του γύρισαν την πλάτη και στήριξαν την ανασυγκρότηση του κόμματος με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη».

karanikas-karteros

Όλη η ανάρτηση Καρανίκα για Καρτερό

Απογαλακτισμός

Δεν ξέρω αν τα στελέχη , η νομενκλατούρα και η ΚΟ πρέπει να απογαλακτιστεί από τον Τσιπρα, αλλά τα απλά μέλη και ο κόσμος του Συριζα ΠΣ έχει απογαλακτιστεί την ημέρα του συνεδρίου όπου ο Τσιπρας πρότεινε επανεκλογή προέδρου και τα μέλη του γύρισαν την πλάτη και στήριξαν την ανασυγκρότηση του κόμματος με πρόεδρο το Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis

Τα μέλη του Συριζα ΠΣ είναι το μέλλον του Συριζα ΠΣ και οχι η νομενκλατουρα, οι ιερές αγελάδες, τα αναχρονιστικά τοτέμ, η αυτοαναφορικότητα, η παρελθοντολογία που Καρτεράει το κόμμα της συναισθηματικής γαλήνης και της ασφάλειας του 3%.

Αυτή η στελεχική γενιά και αυτή η άποψη της ασφαλειας του παρελθόντος & του αναχρονισμού έκανε την Αυγή εφημερίδα των ανίκανων διευθυντών των 480 αναγνωστών που Καρτερούν την αυγή ενός αλλου κόσμου μέσα από το γραφειο τους και την Αριστερά στο 3%.

Στον πόλεμο και τα τρολ

Από τη νέα σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα τρολ με την «Πεν Νταλαούρα» να χρησιμοποιεί μια εικόνα από τους οπαδούς του Τραμπ κατά την εισβολή τους στο Καπιτώλιο για να αναφερθεί στη στάση Καρτερού και στη συνέχεια να αναδημοσιεύει ένα κολάζ με το πρόσωπο του αρθρογράφου από δήθεν επεισόδιο της σειράς «οικογενειακές ιστορίες».

karteros-trol2
karteros-trol

To κείμενο που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και πρόσκληση προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάξουν κατά του προέδρου του κόμματος, είχε απευθύνει νωρίτερα ο Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως αναφέρει, «το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης. Ο άνθρωπος το διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία ούτε κρύφτηκε, ούτε κατέφυγε στην υποκρισία. Διαφήμισε τα σπίτια του, τα λεφτά του, την επιχειρηματική του επιτυχία, την έπαρση ότι έχει ζωή κι έξω από την πολιτική, την ιδιοκτησία του -ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ, οι δικές μου θέσεις, το δικό μου σχέδιο, τα δικά μου think tanks, η δική μου Ελλάδα. Έκανε θέαμα τα προσωπικά του δεδομένα. Σας αποκάλυψε τα μύχια της ψυχής του -την ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ, τον Άγιο Τσαλίκη, την πίστη του στο τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Κατάργησε στην πράξη τα συλλογικά όργανα, θέσπισε το «αδιαμεσολάβητο», ταύτισε την κριτική με την υπονόμευση, κήρυξε εσωτερικούς πολέμους -μαύρα ταμεία, καρέκλες, «καριέρες» και… c’ est la vie. Τελικά στράφηκε κατά του Τσίπρα, που θεωρεί ότι άλλη δουλειά δεν έχει, παρά να τον υπονομεύει. Εσείς είστε το πρόβλημα».

«Τι άλλο να κάνει, για να καταλάβετε, ότι ή θα σας περιφέρει αιχμάλωτους, ή επιτέλους θα ανοίξετε το στόμα σας; Ο ίδιος αναρτά στο φως της μέρας κι εσείς ψιθυρίζετε στα σκοτεινά. Οι στενοί του συνεργάτες κραυγάζουν εναντίον των αγίων πάντων, εσείς μουρμουρίζετε» συνεχίζει ο κ. Καρτερός.

Με αφορμή, δε, τη συζήτηση για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, ο εκ των στενών συνεργατών του την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι «δεν υπάρχουν από μηχανής σωτήρες. Ούτε πρόκειται να γίνει ο Τσίπρας αυτοφωράκιας κανενός. Σοφή στους σοφούς είναι η στάση. Αυτός μίλησε στο συνέδριο του κόμματος, μίλησε στη Διάσκεψη του Ινστιτούτου του, μιλάει με την καθημερινή του πράξη στην Ευρώπη. Μιλάει αν θέλετε ακόμα κι όταν επιλέγει τη σιωπή».

«Τώρα είναι η ώρα της φωνής, όχι του ψίθυρου. Το κόμμα -ναι, εννοείται- πρέπει να ανανεωθεί, να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και ανάγκες. Να αλλάξει. Αλλά όχι να τυφλωθεί από τη λάμψη του Ηγέτη και να πνιγεί στη λάσπη των μαύρων ταμείων. Στο κάτω-κάτω ο μυθικός Νάρκισσος πνίγηκε ο ίδιος στην εικόνα του. Δεν πήρε στο λαιμό του κι άλλους…» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Θανάσης Καρτερός.

karteros-anartisi

Όλη η ανάρτηση Καρτερού με τίτλο «Δεν είναι ο Κασσελάκης το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ»

Όχι, βέβαια, το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης. Ο άνθρωπος το διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία ούτε κρύφτηκε, ούτε κατέφυγε στην υποκρισία. Διαφήμισε τα σπίτια του, τα λεφτά του, την επιχειρηματική του επιτυχία, την έπαρση ότι έχει ζωή κι έξω από την πολιτική, την ιδιοκτησία του -ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ, οι δικές μου θέσεις, το δικό μου σχέδιο, τα δικά μου think tanks, η δική μου Ελλάδα. Έκανε θέαμα τα προσωπικά του δεδομένα. Σας αποκάλυψε τα μύχια της ψυχής του -την ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ, τον Άγιο Τσαλίκη, την πίστη του στο τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Κατάργησε στην πράξη τα συλλογικά όργανα, θέσπισε το «αδιαμεσολάβητο», ταύτισε την κριτική με την υπονόμευση, κήρυξε εσωτερικούς πολέμους -μαύρα ταμεία, καρέκλες, «καριέρες» και… c’ est la vie. Τελικά στράφηκε κατά του Τσίπρα, που θεωρεί ότι άλλη δουλειά δεν έχει, παρά να τον υπονομεύει.

Εσείς είστε το πρόβλημα. Τι άλλο να κάνει, για να καταλάβετε, ότι ή θα σας περιφέρει αιχμάλωτους, ή επιτέλους θα ανοίξετε το στόμα σας; Ο ίδιος αναρτά στο φως της μέρας κι εσείς ψιθυρίζετε στα σκοτεινά. Οι στενοί του συνεργάτες κραυγάζουν εναντίον των αγίων πάντων, εσείς μουρμουρίζετε. Περιμένετε να σώσουν το κόμμα από τη μετάλλαξη η ζωή, οι αρχηγικές αβελτηρίες, η ετυμηγορία της κάλπης, και τελευταία -άντε πάλι!- ο… μπαμπάς Τσίπρας. Βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομείς δημόσιων αξιωμάτων, κεντροεπίτροποι, επώνυμοι, που τους ανατέθηκε η ευθύνη να εκπροσωπούν κάτι πολύ περισσότερο από συσχετισμούς και τον εαυτό τους, τι ακριβώς περιμένετε; Ορισμένοι «τα γύρισαν» εν μια νυκτί και έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως. Ιλαροτραγωδία…Άλλοι δήλωσαν ότι εάλω ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν πολιτικό άσυλο σε νέο κόμμα, ή και παλιά τελεία. Οι πολλοί όμως, που μένετε, τι θα κάνετε;

Η τελευταία συνέντευξή του δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες σε κανέναν. Έχει στο μυαλό του ένα κόμμα κι όποιος δεν συμφωνεί με το δικό του σχέδιο να πάει σε άλλο κόμμα. Θα τον δεχτούν όλοι για Ηγέτη των κινήσεων για Προοδευτική Συμμαχία -με την οποία δεν συμφωνεί!!!- αλλιώς να πάρουν το δρόμο τους. Τελεία και παύλα. Πόσες «εκπλήξεις» ακόμα πρέπει να υποστείτε; Πόσο στρίμωγμα στο τσουβάλι του εσωτερικού εχθρού; Η Αριστερά έρχεται από μακριά, γαμώτο. Μετράει αγώνες, θυσίες, αίμα. Αρκεί να ψιθυρίζετε, αλλά να γυρίζετε το άλλο μάγουλο; Όσες και όσοι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολες μέρες, πορεύτηκαν με τον Τσίπρα σε μια συναρπαστική μάχη, συγκινούνται ακόμα από αξίες όπως η συλλογικότητα, η συντροφικότητα, το εμείς, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο σοσιαλισμός, η συμμετοχή, η αντίσταση σε ό,τι πληγώνει τη χώρα, πιστεύετε ότι αυτό περιμένουν από σας;

Βρε μίλα! Αυτή η παρότρυνση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Για το δικαίωμα να μιλάμε μέσα κι έξω από το κόμμα, μέσα κι έξω από τα όρια του όποιου καθεστώτος, η Αριστερά έδωσε αγώνες. Είναι καλή αρχή που κάποιοι δε συμμορφώνονται με τις υποδείξεις. Που δεκάδες υπογράφουν το κείμενο που δόθηκε τελευταία στη δημοσιότητα. Έστω 87 από τους 300. Αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερα και περισσότεροι για να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σφυγμό. Και όχι, δεν είναι λύση η αποχώρηση, η διάσπαση, ο αναχωρητισμός. Τώρα παίρνονται παρουσίες Λευτέρη, Γιώργο, Κώστα, Νίκο, Παύλο, Γιάννη, Παναγιώτα, Μαρία, Ελένη, και οι λοιποί εκ των φυλάκων του ναού. Είναι πια θέμα όχι μόνο πολιτικής, αλλά και προσωπικής αξιοπρέπειας – και όχι μόνο δικής σας. Αλλά και όσων βλέπουν την πολιτική τους περηφάνεια να εκπίπτει σε αμηχανία. Και ωθούνται στην έξοδο.

Τώρα ξέρετε. Η πράξη κριτήριο της αλήθειας. Και δεν υπάρχουν από μηχανής σωτήρες. Ούτε πρόκειται να γίνει ο Τσίπρας αυτοφωράκιας κανενός. Σοφή στους σοφούς είναι η στάση. Αυτός μίλησε στο συνέδριο του κόμματος, μίλησε στη Διάσκεψη του Ινστιτούτου του, μιλάει με την καθημερινή του πράξη στην Ευρώπη. Μιλάει αν θέλετε ακόμα κι όταν επιλέγει τη σιωπή. Έχετε τη διαδρομή, την ιστορία σας, το εκτόπισμά σας στην κοινωνία. Έχετε καταστατικό, που σας δίνει ρητά δικαιώματα αντίστασης και κριτικής, με στόχο την αλλαγή ρότας. Είναι και δικός σας ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον έχετε εκχωρήσει σε κανέναν. Τώρα είναι η ώρα της φωνής, όχι του ψίθυρου. Το κόμμα -ναι, εννοείται- πρέπει να ανανεωθεί, να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και ανάγκες. Να αλλάξει. Αλλά όχι να τυφλωθεί από τη λάμψη του Ηγέτη και να πνιγεί στη λάσπη των μαύρων ταμείων. Στο κάτω-κάτω ο μυθικός Νάρκισσος πνίγηκε ο ίδιος στην εικόνα του. Δεν πήρε στο λαιμό του κι άλλους…

πηγή protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ