Τετάρτη 24.04.2024

Moody’s: Στάση αναμονής από τον διεθνή οίκο για την Ελλάδα – Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας

O διεθνής οίκος διατήρησε τη βαθμολογία του ελληνικού αξιόχρεου σε Βa1 με σταθερό outlook

Τη φήμη που έχει ως ο πλέον «αυστηρός» διεθνής οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά η Moody’s, αποφασίζοντας να κρατήσει στάση αναμονής και να στερήσει από το ελληνικό αξιόχρεο το μοναδικό… τίτλο επενδυτικής βαθμίδας που του λείπει.

Συγκεκριμένα, ο οίκος διατήρησε τη βαθμολογία του ελληνικού αξιόχρεου σε Βa1 με σταθερό outlook, ανανεώνοντας ωστόσο το επόμενο ραντεβού του με τη χώρα μας για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Αν και το… τρόπαιο της Moody’s θα συνεχίσει, για λίγο ακόμη, να λείπει από την ελληνική συλλογή, αναλυτές σχολιάζουν πως οι αγορές έχουν ήδη αλλάξει στάση απέναντι στα ελληνικά assets, λαμβάνοντας υπόψη τις αξιολογήσεις των υπόλοιπων διεθνών οίκων που μας έχουν δώσει το investment grade.

Αυτό φαίνεται ολοκάθαρα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και κυρίως του spread (ήτοι της διαφοράς της απόδοσης τους έναντι των γερμανικών). Tο κόστος δανεισμού για τη 10ετία κυμαίνεται στο 3,2%, με το spread να βρίσκεται κάτω από το 1%.

Πηγή: newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ