Δευτέρα 02.08.2021

Μονή Πετράκη: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα για την επίθεση με καυστικό υγρό

Στο ψυχιατρείο και συγκεκριμένα στο Δρομοκαΐτειο, μεταφέρθηκε ο ιερέας που προχώρησε στην πρωτοφανή επίθεση με καυστικό υγρό κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουνίου. Ο 37χρονος ιερέας εξετάζεται από γιατρούς φυλασσόμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας.

Η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για την άσκηση δίωξης. Ο ιερέας, πρώτα πήγε στο νοσοκομείο Συγγρού και έπειτα μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο.

Μονή Πετράκη: Τι δήλωσε ο δικηγόρος του ιερέα

Σε δήλωσή του ένας εκ των συνηγόρων του ιερέα, ανέφερε πως ο πελάτης του είναι ψυχικά ασθενής. «Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά άτομα. Θα ζητήσουνε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη από το θύμα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Σημειώνεται, τέλος, ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ