Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Ρόδου, σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν νωρίτερα από το νησί λόγω των πυρκαγιών, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain του ITV ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή την περίοδο ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Ρόδο δεν χάθηκαν ζωές ενώ εκκενώθηκαν με ασφάλεια 20.000 άνθρωποι.

«Το νησί έχει επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Φυσικά και πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, όπως σας προείπα. Πάντα είχαμε πυρκαγιές στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, είναι ζήτημα μεσογειακό. Αυτό που μπορώ να σας πω, και φάνηκε από την περίπτωση της Ρόδου, είναι ότι είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους περιστατικά. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε στην Ελλάδα κάτι που εσείς ακόμη δεν έχετε εδώ στη Βρετανία, πρόκειται για τον αριθμό 112 για έκτακτες ανάγκες. Κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε πάντα να στέλνουμε επείγοντα μηνύματα σε όλους όσους επηρεάζονται από φυσικές καταστροφές. Και ναι έχετε δίκιο ότι οι κάτοικοι της Ρόδου ήταν πολύ υποστηρικτικοί -άνοιξαν τα σπίτια τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε:

«Νομίζω ότι σαν ενέργεια γενναιοδωρίας, όχι μόνο πρέπει να πάνε στη Ρόδο όσοι τουρίστες έχουν ήδη κλείσει εκεί τις διακοπές τους αλλά θα έπρεπε να πάνε και άνθρωποι που σκέφτονται μια κράτηση της τελευταίας στιγμής. Γιατί να μην επιλέξουν τη Ρόδο; Απ’ όσο καταλαβαίνω, ο καιρός δεν είναι και υπέροχος τον τελευταίο μήνα στη Βρετανία, οπότε αν ψάχνετε για μια κράτηση της τελευταίας στιγμής είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε καταπληκτικές προσφορές στη Ρόδο ή και οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ελλάδα».

Επανέλαβε δε, πως η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός και μια χώρα που θεωρεί την ασφάλεια προτεραιότητα.

«Όπως σας είπα, ακόμα και στη Ρόδο λιγότερο από το 15% του νησιού επηρεάστηκε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Το υπόλοιπο νησί δεν είχε κανένα πρόβλημα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: cnn.gr