Κυριακή 27.11.2022

Μητσοτάκης: Αναγνώριση πτυχίων από τον ΔΟΑΤΑΠ σε 60 ημέρες, μειώνονται 20% τα παράβολα

Για την αναγνώριση των πτυχίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού εντός 60 ημερών από τον ΔΟΑΤΑΠ, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέσα σε 60 μέρες θα ολοκληρώνει κάθε αίτηση ο ΔΟΑΤΑΠ για την αναγνώριση πανεπιστημιακών πτυχίων του εξωτερικού, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι μέσα σε 4 μήνες ο ΔΟΑΤΑΠ ο οποίος έχει αναβαθμιστεί, επεξεργάστηκε όλες τις παλιές αιτήσεις αναγνώρισης, ενώ προσέθεσε ότι τα παράβολα θα είναι μειωμένα κατά 20%.

Μητσοτάκης: «Κλείνει μία πληγή δεκαετιών»

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Μέσα σε 4 μήνες ο αναβαθμισμένος ΔΟΑΤΑΠ επεξεργάστηκε όλες τις παλιές αιτήσεις αναγνώρισης πανεπιστημιακών πτυχίων του εξωτερικού, απαντώντας θετικά σε 4.000. Πλέον θα ολοκληρώνει κάθε αίτηση μέσα σε 60 μέρες, ενώ τα παράβολα θα είναι μειωμένα κατά 20%”.

Κλείνει, έτσι μία πληγή δεκαετιών που ταλαιπωρούσε χιλιάδες απόφοιτους και τις οικογένειές τους, στερώντας ευκαιρίες εργασίας από τη νέα γενιά των επιστημόνων μας. Μέσα σε μόλις 4 μήνες, ο αναβαθμισμένος οργανισμός επεξεργάστηκε όλες τις παλαιές αιτήσεις, απαντώντας θετικά σε 4.000 υποθέσεις. Ενώ, για πρώτη φορά, προσέφερε στη χώρα Εθνικό Μητρώο με 3.500 αναγνωρισμένα ξένα πανεπιστήμια.

Όλα αυτά σημαίνουν λιγότερη αναμονή και έξοδα για τους πτυχιούχους. Ένα ακόμη κίνητρο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων. Ανακούφιση για χιλιάδες οικογένειες. Πάνω από όλα, όμως, σεβασμό προς τον πολίτη. Και ένα εκπαιδευτικό μοντέλο σύγχρονο και εξωστρεφές. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο Ορέστη Καλογήρου και όλα τα στελέχη του ΔΟΑΤΑΠ για την εξαιρετική δουλειά. Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά!», καταλήγει στην αάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ