Παρασκευή 14.06.2024

Μιθριδάτης: Σαν αρχηγός o Τσίπρας είναι λογικό να παίρνει την ευθύνη

Όλοι ξεκινάμε να κάνουμε μια προσπάθεια και έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μπορεί και να μη πετύχει, απάντησε για την περίπτωση αποχώρησης Τσίπρα

Ως «ακραία σεισμική δόνηση» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, Μιθριδάτης.

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα είπε για τη μεγάλη διαφορά μονάδων με τη ΝΔ: «Τέτοια ακραία σεισμική δόνηση εκλογική δεν την έχω ξαναζήσει. Νομίζω ότι ήταν πολυπαραγοντικό το αποτέλεσμα. Παίξανε πολλά πράγματα ρόλο. Υπήρξαν σφάλματα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνουμε αυτοκριτική».

Όσον αφορά στην ευθύνη του αποτελέσματος, είπε: «Σαν αρχηγός είναι το λογικό και το πιο έντιμο να παίρνει την ευθύνη. Υπάρχει μια αποτυχία. Δεν μπορεί να δώσει την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Αυτό δεν είναι έντιμο και δεν φημίζεται για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας». Σε ερώτηση σχετικά για αλλαγή αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά πως «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Νομίζω όμως πως δεν τίθεται τέτοιο σενάριο αυτή τη στιγμή. Αυτό που προέχει είναι το τι θα σχηματιστεί στις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Σημασία έχει πάντα η προσπάθεια, να μην το βάζεις κάτω. Όλοι ξεκινάμε να κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μπορεί και να μη πετύχει».

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε τον τραγουδιστή για τις αναρτήσεις του που είχαν προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις: «Με το που έγινε η επίθεση από την κυβέρνηση, με το που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου, εγώ απάντησα ακαριαία, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Αυτό που έχω πει είναι πολύ απλά ότι δεν μου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση γιατί ακριβώς το 2021 έβγαλα το “Για να μην τα χρωστάω”. Αυτό που δεν περίμενα είναι ότι θα βγει με τέτοια πραγματικά αστεία επιχειρήματα μια ολόκληρη κυβέρνηση να επιτεθεί σε έναν νέο υποψήφιο».

Δείτε όσα είπε:

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ