Πέμπτη 09.02.2023

Μηταράκης: «Η οικογένεια Τσάκου επενδύει στα νέα παιδιά της Χίου»

Στην πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας του «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών», βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/01) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης. 

Ο κύριος Μηταράκης πραγματοποίησε σύντομη ομιλία, στην οποία τόνισε τη σημασία της θάλασσας για το νησί της Χίου ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την οικογένεια Τσάκου για το έργο της μέσα από τη σχολή αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αποφάσισε να επενδύσει στο πιο σημαντικό μαργαριτάρι του νησιού, τα νέα παιδιά». 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε και στους σπουδαστές του T.E.E.N.S, τονίζοντας πως «η νέα γενιά ετοιμάζεται να ζήσει τη μαγεία της θάλασσας και να δεχτεί τις απολαβές της ναυτιλιακής ζωής.  

Αναλυτικά η ομιλία του κυρίου Μηταράκη: 

«Χρόνια πολλά στα παιδιά, στους γονείς, στους καθηγητές του T.E.E.N.S. και σε όλο το προσωπικό του ιδρύματος Τσάκου.  

Να τους ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου που αποφάσισαν να επενδύσουν στο πιο σημαντικό μαργαριτάρι του νησιού μας, τα νέα παιδιά. Να δημιουργήσουν ένα πρότυπο σχολείο το οποίο δεν δίνει μόνο γνώση, δίνει δεξιότητες, διδάσκει ήθος, προάγει την αριστεία και κάτι εντυπωσιακά σημαντικό: Βάζει στόχους για τα νέα παιδιά και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και κρίσιμο σε μια ανταγωνιστική και δύσκολη κοινωνία που βιώνουμε.  

Την ίδια στιγμή, βοηθά τη Χίο να ανακτήσει τα σκήπτρα της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Ο κύριος υποπλοίαρχος που κάθεται εδώ δίπλα μου, μου είπε πόσοι Χιώτες δουλεύουν στα πλοία του Τσάκου και πώς η νέα γενιά ετοιμάζεται και αυτή να ζήσει τη μαγεία της θάλασσας και να δεχτεί της απολαβές της ναυτιλιακής ζωής.  

Αυτό που με εντυπωσίασε με το T.E.E.N.S. είναι πως τα παιδιά δεν επιλέγουν μόνο τη θάλασσα, καθώς στις πρόσφατες βραβεύσεις είδα πόσοι μαθητές κατάφεραν να περάσουν σε δύσκολες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό δείχνει πως γίνεται ένα πολύ καλό έργο.  

Συγχαρητήρια, καλή χρονιά και να είστε πάντα καλά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ