Δευτέρα 11.12.2023

Μηταράκης: Η χώρα μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο πάντα στηρίζει και ενισχύει την άμυνα της χώρας

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την Σφαγή και τα Ελευθέρια της Χίου και των Νήσων Βορείου Αιγαίου, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής παρευρέθηκε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την Σφαγή και τα Ελευθέρια στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Δρομοκαΐτειου Θεραπευτηρίου, ο κ. Μηταράκης παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασιολογία των επισκέψεων των τελευταίων ετών της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Άμυνας στη Χίο για τους εορτασμούς της Απελευθέρωσης του νησιού, σημειώνοντας ότι οι επισκέψεις αυτές “στέλνουν ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα θωράκισης των νησιών του Αιγαίου, ενίσχυσης και απόλυτης στήριξης της ελληνικής κυριαρχίας απέναντι σε οποιαδήποτε ρητορική που κατά καιρούς επιχειρείται. Η χώρα μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο πάντα στηρίζει και ενισχύει την άμυνα της χώρας.

 

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Μηταράκη:

Κυρία Πρόεδρε, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κύριες και κύριοι,

Καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά και εγώ το Δρομοκαΐτειο Ίδρυμα για την φιλοξενία του σήμερα σε αυτήν την εκδήλωση, ένα λαμπρό δείγμα της χιακής γενναιοδωρίας προς την ελληνική κοινωνία.

Να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων, την κυρία Βαρώνη, για την πολύ καλή δουλειά που κάνει, για την πολύ αξία προσφορά της στην αθηναϊκή παροικία.

Όλος αυτός ο κόσμος σήμερα δείχνει πόσο κοντά είναι αυτή η παροικία στο νησί. Να ευχαριστήσω και την καθηγήτρια, την κυρία Ζαχαρού-Λουτράρη για αυτήν την καταπληκτική παρουσίαση. Είναι πάντα βαρύ το αίσθημα μετά από οποιαδήποτε συζήτηση για την σφαγή της Χίου, μία από τις πρώτες γενοκτονίες της σύγχρονης ιστορίας, όπου 42.000 συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους σε πολύ βάρβαρες συνθήκες. Μία θυσία όμως που έπαιξε καταλυτικό ρόλο, όπως πολύ καλά ειπώθηκε και γνωρίζετε στην επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς ξεσήκωσε στην Ευρώπη ένα κλίμα Φιλελληνισμού.

Γιορτάσαμε στη Χίο, όπως ξέρετε, την 11η Νοεμβρίου παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, του κ. Νικόλαου Δένδια. Γιορτάσαμε την προηγούμενη διετία τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Σφαγή της Χίου, και τίμησε το νησί με την παρουσία της η αυτού Εξοχότητα, η κυρία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Δύο επισκέψεις, που πέρα από το ότι τιμάνε τους πεσόντες και της Σφαγής και της Απελευθέρωσης της Χίου στέλνουν ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα θωράκισης των νησιών του Αιγαίου, ενίσχυσης και απόλυτης στήριξης της ελληνικής κυριαρχίας απέναντι σε οποιαδήποτε ρητορική που κατά καιρούς επιχειρείται. Η χώρα μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο πάντα στηρίζει και ενισχύει την άμυνα της χώρας. Και ευχαριστούμε για την παρουσία τους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Συγχαρητήρια και πάλι για την καταπληκτική εκδήλωση.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ