Τρίτη 31.01.2023

Μηταράκης: Είμαστε ευγνώμονες και στηρίζουμε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και των εθελοντών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου – Βράβευσε τις εθελοντικές ομάδες  

  

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, παρουσία όλων των εθελοντικών ομάδων, τις οποίες και βράβευσε, παρευρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης.  

Ο κ. Μηταράκης απένειμε βραβεία στις εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης του νησιού, οι οποίες αποτελούν ζωτικό στοιχείο για την πυροπροστασία του τόπου.   

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες της πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι “όλοι οι Χιώτες σας ευχαριστούν για την επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο του 2022 που καταφέρατε να προλάβετε κάθε απειλή για το νησί μας από φωτιές.”   

  

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Υπουργού:   

“Χρόνια πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Να σας ευχαριστήσω, και όλοι οι Χιώτες σας ευχαριστούν για την επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο του 2022 που καταφέρατε να προλάβετε κάθε απειλή για το νησί μας από φωτιές.  
  

Δυστυχώς ο ρόλος σας θα γίνεται όλο και πιο δύσκολος τα επόμενα χρόνια. Η κλιματική κρίση δεν είναι κάτι θεωρητικό που γράφουν μελετητές στα βιβλία αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ακραία καιρικά φαινόμενα, που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη, δημιουργούν το καλοκαίρι πυρκαγιές, ιδιαίτερα επιθετικές, σε σχέση με αυτά που είχε συνηθίσει η προηγούμενη γενιά από εσάς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.  
  

Ακραίες χιονοπτώσεις, πλημμύρες, είναι φαινόμενα που θα βιώσουμε τα επόμενα χρόνια. Αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας η διαρκής στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος. Το γεγονός πως είστε αυτόνομο υπουργείο, δείχνει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο ρόλο που επιτελείται.  
  

Είναι αναγκαία η διαρκή στήριξη και του προσωπικού αλλά και του υλικού που χρησιμοποιείται.  
  

Όλοι οι Χιώτες, η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι απλοί πολίτες, είναι ευγνώμονες για τη δουλειά που κάνετε.  
  

Όπως είμαστε ευγνώμονες και στις εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες καταδεικνύουν την προσφορά του Χιώτη για το νησί του και στη Χίο είναι εντυπωσιακή η παρουσία των εθελοντικών οργανώσεων και το αποτέλεσμα που έχουν φέρει για να προστατεύσουν τις περιουσίες των πολιτών.  
  

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι χρόνια πολλά”  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ