Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (18/1) ότι έλαβε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο Qatar GateΕύας Καϊλή καθώς και της Μαρίας Σπυράκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το αίτημα για την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας αρχές Δεκεμβρίου ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή λόγω Qatar Gate, αφού πρώτα είχαν παύσει οι αρμοδιότητές της ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου είχε αιτηθεί την άρση ασυλίας, της Μαρίας Σπυράκη ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσής της και την αμοιβή του διαπιστευμένου βοηθού της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να σημειωθεί πως, η κα Μέτσολα ανακοίνωσε το αίτημα υπεράσπισης της βουλευτικής ασυλίας από τον Γιώργο Κύρτσο, στο πλαίσιο της καταγγελίας που έχει κάνει κατά των ελληνικών Αρχών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Το αίτημα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων.

Πηγή: cnn.gr