Τετάρτη 21.02.2024

Μεσολόγγι: «Μεθοδευμένη εγκληματική ενέργεια, ο δράστης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας» λέει η οικογένεια του Μπάμπη

Θα ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου για να εξεταστούν όλες οι τελευταίες κινήσεις του 31χρονου 

Μία νέα διάσταση στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη δίνει η οικογένειά του, «δείχνοντας» όχι μόνο τον 50χρονο κρεοπώλη που τον είδε τελευταία φορά αλλά και επιπλέον πρόσωπα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ειδικότερα αναφέρει επίσης ότι θα ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου για να εξεταστούν όλες οι τελευταίες κινήσεις του Μπάμπη.

«Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια η οποία είναι μεθοδευμένη, έχει μια συγκεκριμένη υποδομή και κατά την άποψή μου ο δράστης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας. Θα καταθέσουμε και μήνυση από την πλευρά της οικογένειας με νέα στοιχεία που θα προσκομίσουμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ώστε να γίνει άρση των τραπεζικών λογαριασμών και να δούμε όλες τις κινήσεις του Μπάμπη», υπογραμμίζει ο κ. Δημόπουλος

Ο αδελφικός φίλος του 31χρονου μιλώντας νωρίτερα στο protothema.gr ανέφερε ότι είχε μιλήσει με τον αγνοούμενο λίγο πριν εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης, 4 Ιανουαρίου. Μάλιστα όπως ανέφερε ο αδελφικός φίλος του Μπάμπη τού είχε εκμυστηρευτεί ότι θα συναντούσε τον 50χρονο κρεοπώλη για να πάνε μαζί για κυνήγι.

Παράλληλα, ο επί 12 χρόνια φίλος του αγνοούμενου μίλησε και για τα χρήματα που είχε δανείσει ο Μπάμπης στον 50χρονο, προκειμένου ο τελευταίος να αγοράσει κρεάτα για το χασάπικό του. Τα χρήματα αυτά ύψους 17.000 ευρώ τα είχε δώσει ένα χρόνο πριν και έκτοτε ποτέ δεν τα επέστρεψε στον Μπάμπη.

«Λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί ο Μπάμπης, την Πέμπτη το απόγευμα, περίπου στις 18:30, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να έρθει από το σπίτι μου να ψήσουμε και μετά να βγούμε έξω με την παρέα μας. Μου αρνήθηκε κι ενώ τον άκουσα στο τηλέφωνο προβληματισμένο, σαν να μην ήθελε να μου πει, επέμεινα και του λέω ”Μήπως θα βγεις με καμία κοπέλα και δεν έρχεσαι μαζί μας;”».

Εξακολουθούσε να αρνείται και να είναι προβληματισμένος και τότε μου είπε: «Θα πάω για κυνήγι με τον Μ…(τον 50χρονο κρεοπώλη)».

«Μου το αποκάλυψε και του είπα, να προσέχει. Λίγες ώρες αργότερα το ίδιο βράδυ, του έστειλα μήνυμα του Μπάμπη για να δω αν είναι καλά και του έγραψα: ”Πιάσατε τίποτα στο κυνήγι;” και το μήνυμα δεν το είδε ποτέ. Και μετά και την επόμενη μέρα, τον έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνα, είχα ανησυχήσει κι εγώ κι η οικογένειά του και πήγαμε στην αστυνομία να δηλώσουμε εξαφάνιση. Με τη δική μου την κατάθεση έμαθε η αστυνομία ότι ο Μπάμπης θα πήγαινε για κυνήγι με τον 50χρονο. Όλα αυτά τα είπαμε τηλεφωνικά με τον Μπάμπη. Δεν υπάρχει άλλος φίλος που θα συναντούσε ο Μπάμπης εκείνο το βράδυ και ο 50χρονος δεν ήταν φίλος μας . Ο 50χρονος είχε ζητήσει 17.000 ευρώ δανεικά από τον Μπάμπη πέρυσι για να αγοράσει κρέατα με την προϋπόθεση ότι θα του τα επέστρεφε. Επί ένα χρόνο ο Μπάμπης ζουσε με αυτό το σαράκι, για το πότε θα του επιστρέψει ο 50χρονος τα χρήματα γιατί το παιδί τα χρειαζόταν τα χρήματα. Ο Μπάμπης ήταν συνέχεια σκεπτικός και προβληματισμένος. Μου έλεγε ”ο Μ…. δεν μου τα δίνει, δεν τα έχει τώρα και μου είπε θα μου τα δώσει αργότερα ….” και δεν του τα είχε δώσει ένα χρόνο τώρα. Όποτε συναντούσα τον Μπάμπη είχε μεγάλο άγχος για το πώς θα πάρει τα χρήματα από τον 50 χρόνο. Εν τω μεταξύ αυτός, όταν συναντούσε τον Μπάμπη έξω και ήμουν εγώ μπροστά, του έλεγε ο ”έλα από το μαγαζί μου να τα πούμε …” ή ξεμονάχιαζε τον Μπάμπη και του μιλούσε . Ποτέ δεν μιλούσε μπροστά σε τρίτους».

«Με τον Μπάμπη είμαστε 12χρόνια φίλοι, πάντα και σε εμένα που είμαι αδελφικός του φίλος και στην οικογένειά του έστελνε μήνυμα, έπαιρνε τηλέφωνο και μας έλεγε πού βρισκόταν. Δεν εξαφανιζόταν ποτέ… Πολύ φοβάμαι ότι κάτι κακό του έχει συμβεί και δεν θέλω να το πιστέψω» συμπλήρωσε ο αδελφικός φίλος του Μπάμπη.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ