Τρίτη 03.08.2021

Με SMS θα ενημερώνονται οι εισακτέοι για τη σχολή που πέρασαν

Ακόμη ένα βήμα προς την ψηφιακή εποχή κάνει η Παιδεία, καθώς από φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών  εξετάσεων θα μπορούν να ενημερώνονται για τις επιδόσεις τους αλλά και για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους, πέραν των παραδοσιακών μεθόδων, και με SMS στο κινητό τους.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς οι ενδιαφερόμενοι απλώς επιβεβαιώνουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (smsresults.minedu.gov.gr). Η προθεσμία για τη διαδικασία λήγει σήμερα και ήδη πάνω από τους μισούς υποψηφίους έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Με τη δυνατότητα αυτή που παρέχεται πλέον στους νέους μας, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ