Σάββατο 30.09.2023

Με επιτυχία και αρκετές συμμετοχές ο 4ος διάπλους Οινούσσες – Παναγιά

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 4η συνεχή χρονιά με την ευγενή χορηγία της ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ (Εταιρεία Ανακύκλωσης Χίου) και του ΣΦΟ (Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών») ο κολυμβητικός Διάπλους Λιμάνι Οινουσσών – Νήσος Παναγιά. Μια διοργάνωση, που έγινε πλέον θεσμός κι αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών στο νησί μας.

Μήνυμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η συνεπής Ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να διατηρήσουμε και να απολαμβάνουμε όλοι την ομορφιά, που μας περιβάλλει.

43 αθλητές από όλη την Ελλάδα, από Μ. Βρετανία, Αυστραλία κι Ελβετία συμμετείχαν στην κολυμβητική γιορτή, ακριβώς για τη χαρά της συμμετοχής, με κύρια επιδίωξη όλοι να φτάσουν στον σκοπό και να πατήσουν στην Παναγιά.

Άλλοι τόσοι εθελοντές κατέφτασαν επίσης πρωί-πρωί για να λάβουν θέσεις στις βάρκες συνοδείας, και με τα μάτια καρφωμένα στους κολυμβητές φρόντισαν να μην τους λείψει τίποτα στη διάρκεια της επίπονης προσπάθειας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσοι με την συνδρομή τους έκαναν αυτή τη γιορτή λαμπρή γι’ ακόμα μία φορά. Ευχαριστούμε την κυρία Αταλάντη Χατζηπατέρα, και τους κυρίους Ευάγγελο Αγγελάκο, Λου Κολλάκη και Μιχάλη Μονιό, που πρόσφεραν τα tenders τους με πλήρωμα για σκάφη συνοδείας των κολυμβητών. Τους κυρίους Nίκο Τσίχλα, Τάκη Λαγό, Γιώργο και Μανώλη Ταουσάνη, Δημήτρη Μεταξά, Κώστα Τηνιακό και Γιώργο Μπακοντούζη, που πρόσφεραν τις βάρκες τους για τον ίδιο λόγο.

Τον γιατρό κ. Νίκο Πανάκο και τους διασώστες μας κ. Στέλιο Τσαλίκη και κ. Αλέξανδρο Κυριμκόγλου, την εθελόντρια διασώστρια κα. Σοφία Σαρρή και τον Λιμενικό Σταθμό Οινουσσών, που εξασφάλισαν την άρτια διεξαγωγή του Διάπλου.

Εφέτος 7 αθλητές πραγματοποίησαν το σύνολο της διαδρομής των 6,5 σχεδόν χιλιομέτρων:  O Kώστας Ζαφειράκης, κατέπλευσε πρώτος στον μώλο της Παναγιάς και μετά ακολούθησαν, όχι με τη σειρά που έφτασαν, οι Έφη Γιωργαντή, Δημήτρης Κλουμάσης (Διοικητής της Ναυτικής Ακαδημίας Οινουσσών), Παναγιώτης Γιαννακούλιας, Στέφανος Καλαργυρός, Γιάννης Μονιός και Νικόλας Αραμπατζής.

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε σε 2,5 περίπου ώρες και η σκυτάλη των υπόλοιπων αθλητών.

Με τη βοήθεια της Παναγιάς ευχόμαστε να βρεθούμε  πάλι του χρόνου με άλλους τόσους στις Οινούσσες, και να πλαισιώσουμε την τόσο χαρμόσυνη και συμμετοχική διοργάνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ