Δευτέρα 11.12.2023

Market Pass: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Η ενίσχυση του market pass διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ

Το έκτακτο μέτρο του Market Pass, που παρέχει οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτα νοικοκυριά, συνεχίζεται και οι δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αίτηση έως τις 8 Ιανουαρίου 2024, θα λάβουν το ποσό της ενίσχυσης έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Οι ψηφιακές κάρτες που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο του Market Pass παραμένουν ενεργοποιημένες έως την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, θα λάβουν επιπλέον επίδομα, το οποίο θα είναι διπλάσιο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ. Για μονομελή νοικοκυριά, το ποσό της ενίσχυσης ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως τις 8 Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Πότε λήγουν οι αιτήσεις και απενεργοποιούνται οι ψηφιακές κάρτες

Οι αιτήσεις για τη χορήγηση της ψηφιακής κάρτας Market Pass, η οποία παρέχει οικονομική ενίσχυση για αγορές τροφίμων, παραμένουν σε ισχύ έως τις 8 Ιανουαρίου 2024 και οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα της ενίσχυσης έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Οι αγορές με ψηφιακές κάρτες θα γίνονται έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, οπότε και θα απενεργοποιηθούν.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανωτέρω όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης

Πριν την τελευταία προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμών, διενεργούνται τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους του Market Pass και λαμβάνουν την ενίσχυση των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023 αυτόματα, όσο και τους νέους αιτούντες. Μετά τον έλεγχο και την πλήρωση των προϋποθέσεων διενεργείται η σχετική πληρωμή.

Σε περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή στον τραπεζικό του λογαριασμό ο αιτών που θα ενημερώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο θα έχει δικαίωμα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις μετά την 8η Ιανουαρίου 2024 και να υποβάλλει εκ νέου την αίτηση μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2024.

Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό πραγματοποιείται έως την 31η Ιανουαρίου 2024. Εάν υπάρξει απόρριψη της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης, δεν επιτρέπεται η αλλαγή του μέσου καταβολής της ενίσχυσης.

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ