Τετάρτη 07.06.2023

Μάριος Παπαγεωργίου: Συγκλονίζει η μητέρα του – «Ευχαριστώ τον Θεό που αργεί αλλά δεν λησμονεί»

Περιμένει απαντήσεις εδώ και 11 χρόνια, καθώς η σορός δεν έχει βρεθεί – «Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το καλύτερο» δηλώνει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2012.

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, περιμένει απαντήσεις εδώ και 11 χρόνια, ελπίζοντας να ανοίξουν στόματα ώστε βρει τη σορό του παιδιού της.

«Ευχαριστώ τον Θεό που αργεί αλλά δεν λησμονεί. Έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Η ελληνική Δικαιοσύνη, έκανε, κάνει και θα κάνει πάντα το καλύτερο και τους ευχαριστώ. Περιμένω να ολοκληρωθεί όλη αυτή η ιστορία και να συλληφθούν οι υπόλοιποι που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση, την άσχημη ιστορία που έχει τραβήξει ο γιος μου», είπε στο Mega η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών που εκτιμάται ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το αδίστακτο έγκλημα.

Ποιοι είναι οι δύο νέοι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν 

Οι νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης καταστήματος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας και πρώην εργαζόμενος σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στα νότια προάστια, συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και της αρπαγής κατά συναυτουργία.

Τα δύο πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν-κατά πληροφορίες- είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και σε δεύτερο βαθμό. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έκαναν ταξίδι με τη δικαιολογία ότι θα πουλούσαν κάρβουνα, ενώ σκοπός τους ήταν η μεταφορά και η εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου.

«Αυτό το οποίο φαίνεται από τη δικογραφία είναι ότι σε πρώτη φάση συμμετείχαν στο ραντεβού του θανάτου που έστησε ο ”εγκέφαλος” στον Μάριο στη Νέα Πέραμο τον Αύγουστο του 2012, όπου και εκεί δολοφονήθηκε και στη συνέχεια ότι είχαν εμπλοκή στην εξαφάνιση της σορού του Μάριου», είπε ο Νίκος Ρουσσόπουλος, δικηγόρος της μητέρας του Μάριου.

Την Παρασκευή στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

Οι δύο κατηγορούμενοι, 53 και 54 ετών,οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να εμφανίζονται στα δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας του «εγκεφάλου», την Παρασκευή θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα του και κυρίως στο πού και πώς εξαφανίστηκε το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου, όπως ζητάει εναγωνίως η μητέρα του.

Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων είναι ιδιαίτερα κομβικός, καθώς συμμετείχαν στο ραντεβού θανάτου σε βάρος του Μάριου Παπαγεωργίου. Φαίνεται ότι έβαλαν τη σορό του σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, την μετέφεραν αρκετά χιλιόμετρα μακριά στο Όρος Πατέρας, στην παλιά νατοϊκή βάση. Δέκα ημέρες μετά με ένα βαν την μετέφεραν στην περιοχή της Φθιώτιδας, εκεί όπου την εξαφάνισαν.

Σημειώνεται ότι είχαν σχέση με τον «εγκέφαλο» της συμμορίας που σχεδίασε την αρπαγή του Μάριου Παπαγεωργίου.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ