Τετάρτη 21.02.2024

Μάνδρα: Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα στο σπίτι-φρούριο

Ενα πιστόλι, ένα περίστροφο, 10.000 ευρώ και κάποια άλλα «χρήσιμα» ευρήματα για την πορεία των ερευνών, έχουν βρεθεί στο σπίτι-φρούριο του 59χρονου δολοφονημένου επιχειρηματία στη Μάνδρα, μετά από έρευνες των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Η κατοχή του συγκεκριμένου οπλισμού ήταν παράνομη, καθώς ήταν αδήλωτος και δεν είχε άδεια κατοχής τους το θύμα. Ενδεχομένως, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η κατοχή τους να είναι ένα δείγμα πως ο επιχειρηματίας αισθανόταν ότι κινδύνευε, γι’ αυτό είχε μετατρέψει την οικία του σε ένα «φρούριο» με κάμερες και υπερυψωμένη σκοπιά. 

Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, το θύμα είχε συλληφθεί το 2011 καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ. Τότε είχε επικαλεστεί ότι ήταν «λάτρης» των όπλων. Στοιχεία για εμπόριο όπλων δεν είχαν προκύψει σε βάρος του. Ο επιχειρηματίας είχε υποβάλει δύο φορές αίτημα για άδεια οπλοφορίας, αλλά είχε απορριφθεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών για το κίνητρο της δολοφονίας και τους ηθικούς αυτουργούς πίσω από αυτή, οι αστυνομικοί εξετάζουν κάποιες ενδείξεις με τη μορφή ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, για την «επιδερμική» συμμετοχή του θύματος σε λαθρεμπόριο τσιγάρων ομάδας της Ελευσίνας, η οποία βρισκόταν σε αντιπαράθεση με άλλη ομάδα ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί ερευνούν τη δολοφονία ενός 56χρονου από την Αλβανία στις 30 Νοεμβρίου 2023 στο Παλαιό Φάληρο. Ο Τhimi Droboniku, γνωστός ως «Θύμιος», φέρεται σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, να διατηρούσε κάποια συνεργασία με τον 59χρονο. Στην Αλβανία, ο επιχειρηματίας είχε αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εισαγωγές-εξαγωγές αγαθών από χώρες της Λατινικής Αμερικής με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Ο 56χρονος είχε συλληφθεί το 2023 για λαθρεμπόριο τσιγάρων, εμπόριο κοκαΐνης, ενώ το 2004 είχε συλληφθεί για διακίνηση ηρωίνης.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ